Nevében él tovább
Az emberek érzelmi alapon választanak autót. Hol van már a japánok szürke, de végtelenül megbízható, precízen összeszerelt autói ebben a kategóriában? Sehol!
Inkább megveszik a franciák szép, de vacak autóit. És miért írom ezeket? Mert ez az autó sokkal inkább az utóbbi. A franciák /olaszok/ szépen tudnak rajzolni, a japánok pedig autót tudnak gyártani. Ez az új Micra tényleg szép. Messzebbről! Közelebbről már látszanak a borzasztó nagy illesztési hézagok a karosszérián. Belülről? Az anyaghasználat még csak elmegy ebben a kategóriában, főleg ha az olcsóbb modelről beszélünk. Minden fekete és kopogós. Egyébként a műszerfalnak tetszetős a formája, a kesztyűtartó hatalmas, a kormány jó fogású. Még az ülések is elfogadható kényelmet nyújtanak ebben a méretosztályban. És akkor mi a probléma? Hát az összeszerelés! A műszerfal felső borítása kitüremkedik, az autón pár ezer km után már a belső zörög, stb. És a váltó? Hiába szép a váltógomb, ha olyan érzése van az embernek, hogy mindjárt kitörik a helyéből. Miért nem lehetett megtartani az előző Micra váltóját, ami sokkal precízebb? Ehelyett " fejlesztettek " a franciák egy szart hozzá. Gratulálok! És megint a minőség! A 10000 km-t futó autón már kerékagy csapágyat kellett cserélni. A régi ´95-ös Mazdám elment vagy 160 000-t mire cserés lett az alkatrésze. A motor viszont pazar. / Talán japán?/ Jól húz, a gázreakciója nagyon jó, méretéhez képest még nyomatékos is. Keveset fogyaszt és az autópája tempót is bírja. Igaz, ilyenkor már nagyon pörög a rövid váltó miatt és hangos is. De ez nem a hibája, hisz ez egy városi autó és itt nagyon jó a rövid váltó. Az ABS-szel felszerelt fék kiváló. A futómű is jól eltalált, kicsit ráz rossz úton. Cserébe viszont stabil és nagyon jól fordul. Összességében tehát ajánlani tudom a típust, mert hibái ellenére is szerethető. Ennyi pénzért a többi modell sem jobb.
- kerékagy csapágy
Nissan Óbuda