Autók » Nissan » Micra (2003-2010)

Micra 1.2

Nem feltétlen női autó!

Amint bejött a tv be a reklám rá 3 hónapra apám meg is vette.3,5 milió volt elég sok extrával majd rá 3 hónapra meg majdnem 1 milióval vették lejjebb...így kezdődött a kapcsolat.Összességébe jó autó.Nagyon strapabíró és pörgős kis kocsi.180 at viszi még az 1.2 es motorral is, igaz zajos és 120 fölött kezd el enni igazán.Én nyugisan vezetek így sikerült a fogyasztást leszorítanom 5.2 re.Tesóm 6.4 el vezeti.Ha valaki vagdalkozni akar (suzuki meg hasonlók nyugodtan le lehet gyorsulni, kategóriatársak ellen még sosem maradtam alul)Az autó így 8 év után és 100 e km-el a háta mögött is kifejezetten halk.Én személy szerint szerintem 20 ezernél többet nem vezettem de vagy 60 at benne voltam még ezen kivül.Nekem valamiért nem adja meg azt a biztonság érzetet amit valójában birtokol, talán nekem kicsit magas az autó.Emellett van egy 2001-es Volvo S60 2.4 170 Le autónk is.Arról is fogok hamarosan irni egy véleményt.

- Terepjáró beletolatott a szép kis vonóhorogjával majd tolt rajta még másfél métert.Bal hátsó ajtót teljesen benyomta, csoda hogy nem tekeredett az alváz.Biztosító fizette de olyan 2-300 ezer körül van.Első műanyag lökhárító eltört majd tolatás során a padkába beleakadt és letépte a jobb tartó bütyköt így lefittyent, 60 ezer kerek forintot mondtak rá de egy maszek szaki erősebb müanyag tartót hegesztett rá 1500 forintért és erősebben van fent mint a gyári.Az ajtón lévő könyöklő víz hatására már úgy 6-7 év után elkezdett brutálisan kopni eszméletlen nagy mocskot hagyva maga után, nemtudom mennyi a kicserélése de inkább kopogós müanyag legyen mint ilyen nem is tudom milyen anyag.Lambda szonda csere volt és mostanába romlott el a katalizátor is.Olajcsere meg egyéb kis kopó alkatrészek.

Márkaszervízben volt a törés miatt és első lökhárító érdeklődése miatt.Mindent maszek szaki végzett.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.2/10)

Nissan Micra 2003 (2003)