Édi-bébi
A fent leírtakon kívül imádom, igazi bébi-autó. Kicsi, fordulékony, a bels? tere mégis nagy.Tuti cicmicc-autó.Lelke van.
- Átvételkor (új autó!) a benzintank teltségének kijelz?je 0-án maradt, miután megtankoltam.Mivel ez egy kellemes novemberi péntek délutánra esett, egész hétvégén élveztem a fedélzeti computer vészjósló halálsikolyait, hogy már rég nincs tápja a kisautómnak, és én hanyag, gonosz mostoha, takarodjak tankolni...Mellesleg a hátsó ablakra sem tudtam ablakmosót nyomatni. Szerencsére mindkét kardinális kérdést hétf?n laza egy órás tevékenység során megszüntették, közben kávéval kínálgattak, és jóféle újságokkal kényeztettek a "váróban".
- Azóta csak egy probléma adódott (már tavaly nyáron is produkálta, de lusta voltam elvinni szervizbe, illetve az októberi szerviznél nem találták a hibát): id?nként nem hajlandó elindulni. A gyújtás OK, de a motor nem berreg fel (bocs a szabados fogalmazásért, de tökre nem értek az autóhoz). Igen kellemetlen tud lenni, ha épp rohanna az ember. Ugyanakkor türelemre tanít. Ez általában nagy melegeknél jön el?, ha kint állt a napon, de ez nem törvényszer?. Ha megtalálják a hibát, megírom.
- ***
- Frissítem az infókat: a gyújtáskapcsoló volt hibás, ezt csak nagyon sokára sikerült kideríteni, most is épp szervízben van, ahol cserélik az egész zár- és gyújtásszerkezetet (az elektronika a franciák lelkén szárad!). Volt már vele egyéb gond is: valami szíj megnyúlt, nem a vezérmű-, elfelejtettem a nevét, de lényeg, hogy fogta magát a kisaautóm, és szó nélkül megállt egy nagy kereszteződés közepén, miközben én azt hittem, balra fogok kanyarodni. Ezt sikeresen túléltük, kijött a nissan assistance-tól egy kedves úr, aki közölte, hogy ez valami környezetvédelmi hiba, valószínű az egyik hengert nem érzékeli, vagy mi. És nyugodtan vigyem be a szervízbe. De hát ember, mondom, miután beindítom, 5 m után lefullad! -Most már indítható, mondta, és kibírja a szervízig. És úgy lett. Ezek szerint csak pihennie kellett.. A szervízben rögtön ott fogták, hogy komoly a baj. 4 napig bent volt, de intéztek nekem szó nélkül csereautót, amiért nagyon hálás vagyok. Minden zökkenőmentesen ment, csak hát kellemetlen, hogy állandó vendég vagyok a szervízben.
Mogyoródi úi szerviz, a szerel? nevét nem tudom, de nagyon kedvesek voltak. Mondjuk bazi drágán mosták le a szervíz után, de ennyi belefér.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2003 |
Megbízhatóság | (5) | Vezetett km | 42000 |