Autók » Nissan » Micra (2003-2010)

Micra 1.5 dci

A kis villám

Bátyám vette az autót még akkori barátnőjének mert az tetszett neki de közben külön útra tértek így került a nővéremhez és hozzám.
Kicsi kis szürke 3 ajtós micra volt akkor még iskolába jártam vele meg mellette pizzafutárkondást vállaltam vele nem városba faluk között.
Eleinte nem tetszett mert női autó de aztán mikor beleültem és családtagok nem látták hát igen én nagyon sokat gyepáltam szegény kocsit hát igen egy fiatal 20 éves egyszerűen az 1.5 turbo disel rángatta a kis kasznit egyre jobban beleszerettem.
Kintről lett véve az autó döglöt motorral mivel nincs benn viz hőfok mérő egy kis kék lámpa világított amíg nem érte el az üzemi hőfokot a motor.
Előző tulaj úgy használta hidegen bele és bumm padlógáz én mindig megvártam míg eléri az üzemi hőfokot.
Ha a hátsó üléseket elfektettem elvittem benne álló fagyasztót persze kilógott hátra, karácsonyfát is hordtam vele egy ideig teleraktam deszkákkal gépekkel szóval nemvolt kímélve az autó belül se.
Az autó bírt én hajtottam vele rendesen amekkora kereket fellehetett tenni rá akkora volt rajta feküdte az utat rendesen.
Nagyon szerettem mert futárkodás közben 5 5.5 l erből elment a kisautó nagyon sokan lenézték hogy kis micra. Volt vele egykét versenyem közúton mikor az audi a 4 est megette nagyon örültem 1.6 os 2 es puntókat otthagytam a lámpánál szóval én ebből a szempontból nagyon jóó autónak tartottam.
Haverokkal elmentem vele gyorsulási versenyre beneveztem vele hogy mégis hogy menyit megy de már nememlékszem.
Az autó ahhoz képest hogy kicsi volt 4 embernek apszolút kényelmes volt pedig 185 cm er vagyok.
Előszőr mikor megpróbáltam magam izzót cserélni hát volt vagy 30 perc volt hogy az egész első lámpát lecsavaroztam szóval valami nagyon kicsi női kezeknek tervezték az odaférést. Idegölő volt az tény.
A hátsó ülést előre lehetett húzni ha nagyobb hely kellett a csomagtérben.
Elmehettünk vele hosszabb távokon is van rokonunk az ország másik felébe akik hez szoktunk járni nagyon jóó fogyasztással eltudtunk menni és 4 en ráadásul megpakolva kényelmesen.
Én egyszerűen imádtam vezetni azt az autót gyári hangszórók voltak benne hozzáteszem azok úgy szóltak mintha erősítő lett volna az autóba imádtam dübörögtetni a zenét benne.
Aztán melózgattam közbe és egyszer nem figyeltem az útra kb 40 el árokba hajtottam teljesen orral előre kb 3 méter mély árok kise látszott az autó éjjel a korom sötétben de csak lökhárító csere lett így szegény szürke micra lila első lökhárítóval ment tovább.
másfél hét alatt kész lett az autó elhoztam este az autót gondoltam reggel lemegyek vele suliba tankolok délután ugyis megyek vele dolgozni de ott megfogadtam soha az életbe nem veszek 4 évszakos gumit a kocsira.
Reggel mentem szakadt az eső beértem a városba előttem Daewoo matíz nő satufékezett én meg tiportam a féket persze abs rendesen tolta vissza a lábam már a kéziféket is húztam de kb 50 el durr bele hátulról.
Kiszállok szinte semmi gond fasza kis lökhárító kicsit lejjebb csúszott meg az embléma mellett behorpadt azt otthon visszanyomtam. Matízra rányomtam a lökhárítót sárvédőd hátsó ajtót betoltam majdnem a hátsó ülésig.A nő nem is tudta elvinni az autót mert a lökhárító szorította a hátsó kerekeit én meg mentem tovább persze miden t elintézve hogy délután biztosító.
Visszamentem szerelőhöz igazítsa helyre a lökhárítót azóta is rekord tartó vagyok nála hogy rövid időn belül visszavittem.
Ezek után visszafogtam magam tempóval gyorsasággal mindennel azóta már nem hajtok kényelmesen biztonságosan. Szegény autó vége az lett hogy a nővérem ment vele haza őő mindig nagyon óvatosan finoman mindig rám szólt hogy lassítsak na és ment hazafele eggyik kanyarba kicsúszott és az árok tetején lebökött az autó orra így 2 szer az orrán és a seggén pördült a kocsi az aksi kirepült a mezőre totál kár lett de hazavontattuk az udvarba elindult a motor benne de eladtuk mert nemvolt elég pénz helyre hozni de a hátsó emblémát azt leszedtem hogy emlék a kis kocsiról.
A vége fele már a turbo is csapágyas lett hol ment benne hol nem.
De az az autó amit kibírt alattam az hihetetlen énis sokszór csak csodálkoztam hogy jól bírta.
Ahogy visszanézem elég regényre sikerült de a lényeg ha a mai napig lenne annyi pénzem ugyan olyat vennék ugyan ezzel a motorral 3 ajtóst egy remek kis kocsi alacsony fogyasztással ha előzni kellett volt hogy vissza se kellett kapcsolni kiugrott a sorból az autó szóval én csak csupa jót mondhatok róla nagyszerű útfekvéssel kényelmes tágas belső térrel.

- Alapból motorhibásan véve így használt motor vétele. - 3 havonta első izzócsere - Fékbetét csere szokásos kopó alkatrészek - A végén a turbó is csapágyas lett néha működött néha nem. - Izzók cseréje 3 havonta

Saját szerelőnk van így mindig az csinálta.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2003
Előző autója? Következő autója? Nexia