Autók » Nissan » Micra (1992-2003)

Micra 1,3 NCVT

Nem igazán autó, de tök jó használati tárgy

Keveset fut, de azt sokszor női kezekben, ez erősen megviseli a karosszériát. Ez még a japánok 0,8-as lemez korszakából való, minden koccanás meglátszik, a karosszériások álma.

Meglepően kényelmes és tágas, az ülései nekem nagyon jók, kellemesen felfekszik a hátam a háttámla teljes hosszában. Jó, hogy vaskos a kormány, pontosak a kezelőszervek. Baromi jól kilátni belőle minden irányban, még nem a mai lőrésszerű ablakok vannak rajta. Igaz, a gyűrődőzónák méretei nem győztek meg, szóval azért a gránitszállító kamionokkal csak óvatosan...

A sok buzi kátyút jól bírja a virsligumikkal, nem ráz, csak zörög, igaz az illesztéseknél nem, csak hátul a csomagtartó tájékát nem lehet nyugvópontra hozni. A futómű billegős, szemmel láthatóan nem egy driftbajnok. Az 1,3-as motorral városban tökéletes, de 100-120-nél is még egész virgonc, utána viszont semmi. Mivel nem hagyományos automata ezért nem is eszik sokat, 7,5 liter stabilan.

Állítólag 79 ezer km-rel vettük (100 tájéka lehet reális), és így utólag visszanézve full kamu szervízkönyvel, de legalább egy biztos volt: az NCVT váltóban már cseréltek szénkefét, ami drága típushiba. Ha a váltóval ennél komolyabb probléma előjön, az egyébként igazi szopóág, halvány fingja sincs róla a márkaszervízeknek, nem is szeretnek hozzányúlni, a komplett új csere 1 milla körül. Felejtős.

Összességében korrekt doboznak tűnik, de aki egy kicsit is szereti az élményautózást, mint olyat, az felejtse el. Városban baromi kényelmes és ilyenkor nehéz kiszállni belőle, de a cvt váltó miatt, ami kb. stabil fordulatszámon tartja a motort nincs benne semmi a hagyományos autók vezetési élményéből, valahogy olyan mint egy robogó és egy trollibusz keresztezése...elég bizarr, sportfokozatban különösen.

- előző tulajnál kb. 75,000-nél szénkefe csere a váltóban - 100,000- Ft
- beesett az anyósoldali ablak - síncsere, ragasztás - 20 000Ft
- Folyton kiég a váltó kulisszavilágítása. 3000Ft-ot akartak kérni a "speciális" izzóért, végül a sarki autósboltban vettem egy marékkal 100Ft-ért.

Nissan ESG
Korrekt független márkaszervíz, gyorsan, pontosan dolgoznak, egyedül az automataváltó kulisszavilágító izzójával próbáltak lehúzni.

Duna Autó óbuda
Vastag ceruza, korrekt kiszolgálás.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1999
Előző autója? Fiesta Következő autója? -