Autók » Nissan » Micra (1992-2003)

Micra K11

A tökéletes városi kisautó

A legszerethetőbb kisautó, amiben eddig ültem. Csak városi használatra vettem a feleségemnek. 99-es évjáratú, 76 000 km-rel a motorban. Maga a tökély a műfajban. Elnyűhetetlen, nem tud meghibásodni, végtelenül egyszerű szerkezet. Kis mérete ellenére nem kell fészkelődnöm a 100 kilómmal se, kényelmesen elférek. Pörgős, dinamikus a kicsi motorja, igaz emelkedőkön néha kettesbe kell visszaváltanom de bírja. Pontos, rövid a váltó. Az úton leginkább egy gokartra hasonlít, stabil, igaz annyira azért nem kemény, futómű rendben. Méreteinek köszönhetően szinte mindenhol elfér, parkolásnál nincs gond. Csomagtere kicsi de nem vészes, igaz esetünkben nincs is szükség többre. Viszont a hátsó üléseket ha lehajtom, tisztességes hely keletkezik. De ez az autó nem erre a célra lett kitalálva. Amire viszont ki lett találva annak 100 %-ig megfelel. Tökéletes városi kisautó. A másfél év alatt akkumlátort cseréltem benne, egy lengőkart, féktárcsát, izzót. Fenntartási költsége nevetségesen alacsony, 6 liter körül fogyaszt. A következő 2. autónk is Micra lesz.

- izzó

én javítottam

Fenntartási költség (10) Évjárat 1999
Előző autója? nissan Következő autója? micra
Verdikt (9.1/10)

Nissan Micra 1992