Kényelem 0, de minden egyéb 10 pontos
Ebben az árkategóriában imádnivaló autó. Aki nem akar sokat költeni alkatrészre, kis pénzb?l akarja megúszni a fenntartást (biztosítás, súlyadó, fogyasztás) ideális autó lehet!
Kényelemr?l nem nagyon beszélnék, az ülések kiválóak városi autóhoz, de ha hosszú távra indulunk minimum 100km-enként egy kis nyújtózás nem árt (túl puhák).
A motorról: nagyjából azt nyújtja, amit egy 1000-es benzinest?l várhatunk (habár közel 10 évvel id?sebb, de semmivel sem gyengébb mint egy 1000-es Suzuki Swift): Egy személlyel utazva kis harapós gép, jobbat nem is várhatunk, 2 személlyel még használható "sportosan", 3 személy vagy a fölött inkább nyugdíjas autónak nevezném.
Fogyasztás: ha nagyon sportosan vezettem akkor sem ment 7,5 fölé (városban), normális (nem padlógáz-os) vezetés mellett olyan 6,5-es átlag. Hosszútávon 60-120-as tempó között akár 6 alá is lehet menni vele. Autópályán 130-140-es tempót nyugodtan lehet vele menni, igaz 130 fölött már elég nagy a hangja, de ekkor sem fogyaszt többet 7-7,5 -nél!
A váltó viszonylag finoman megy, könnyen kapcsolható 5 gangos.
Csomagtartó nem túl nagy bár szerintem árnyalatnyival nagyobb mint a csapott hátú SWIFT-é. A hátsó ülések osztottan dönthet?ek. Egyszer egy 230 magas és 320 széles szekrénysort (lapra szerelve) sikerült bepakolni, igaz 3 szor rendeztem át a cuccot mire berakodtam....de befért :) (És 2-en utaztunk)
Más most nem jut eszembe, de akinek a digitális és elektromos kütyük nem hiányoznak azoknak csak ajánlani tudom, a maga kategóriájában nyer? kocsi!
- Lökésgátlók (kb. 10.000Ft/db)
- Kuplung (kb. 30.000Ft/szett: szerkezet+tárcsa+kinyomócsapágy)
- Váltóban néhány csapágyat megevett az id? vasfoga (kb 4.000 Ft/db)
- F?tengely szimering (pár száz forint ha jól emlékszem)
Bátyám ;)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1991 |