Autók » Nissan » Micra (1982-1992)

Micra 1,2S

Imádnivaló, pörg?s kis méregzsák

Fantasztikus kis autó. Bár a konkrét márka/típus történelemnek nem néztem utána, ez egy gyári "sport" kivitel lehetett, b?r kormány/váltógomb, formázott sportülések, az eredetinél keményebb rugózás, gyári spoiler-ek körbe. A motor teljesítménye valószín?leg nem változott az alap 1,2-ashoz képest, de volt fordulatszámmér?, belülr?l állítható tükör, belülr?l nyitható csomagtartó, állítható fényszóró magasság, ilyesmi. Mondom mégegyszer, nem tudom, hogy az alap Micrában benne volt-e ezek közül valamelyik, de ez így volt jó. :-)
Gond igazából sosem volt vele, csak mikor a hengerfej-tömítés hibája miatt tolta az olajat a h?t?vízbe, emiatt megette az összes vízcsövet az olaj, amik rendre eldurrantak,persze mindig a legjobb id?pontban. Namost ezt csak úgy kapni nem lehet, egyszer sikerült "tukáló" jelleggel egy hasonlót (nem belevalót!) szereznem, az bírta vagy 2 hónapig, utána kénytelen voltam gyári újat rendelni (~8e). Utána jött a hengerfej-felújítás, ez mindennel együtt olyan 60e körül állt meg. De ezen kívül nagyon rendben volt az autó (a páromé volt, én csak ritkábban nyúztam), de imádtuk. Pörg?s, vagány kis kocsi volt, egy el?zés vagy huzamosabb 140-el autózás nem okozott neki gondot. Ráadásul gyönyör? metálfekete volt, billen? tet?ablakkal. :-)

- Hengerfej tömítés volt a legnagyobb gond, azon kívül csak a kopó alkatrészek...

Címet nem tudok, csak odatalálok. :-)

Fenntartási költség (8) Évjárat 1991
Előző autója? Következő autója? Mitsubishi Colt ´96