Edmund
Ronda, de kényelmes, megbízható, biztonságos családi autó.
Ronda: ezt azt hiszem nem kell ragozni. Lehangoló szürke belső, béna lámpatestek, akkor divatos (?), ma már inkább szánalmas formaterv.
Kényelmes: bőséges hely elöl, hátul. Kényelmes első ülések, a hátsó üléssor kicsit alacsony. Jól pakolható kb. fél köbm-es csomagtartó, a csomagtérhálót több ponton lehet rögzíteni, rekszekkel, zsebekkel jól el van látva az utastér.
Megbízható: A kategóriájában a legjobb választás a kortársai közül(legalábbis a "Which" portál szerint). Egy 100-as megbízhatósági listán (sajnos nem találtam meg) az első húszban benne volt (az akkor kapható Primera és Almera szánalmasan szerepeltek - a francia beütés ezt a modellt valahogy megkímélte).
Az 1.8-as benzinmotor meglepően jól mozgatja a kasztnit, 1500-1800 körül egész jó nyomatékot ad le, szinte mint egy dízelmotor. Igazán 4000 fölött jön meg az ereje, de 2000 alatt városban erőlködés nélkül elpötyög, akár enyhébb emelkedőkön is. Részben mert a fokozatok aránylag rövidek, s 45-50 körül már lehet kapcsolni az 5-et. A fogyasztása átlagos, városban télen 9-11 l/100km, országúton beéri 7-8 l/100km-rel.
Biztonság: 4 légzsák, 4*-os NCAP teszt, ma már nem kiemelkedő, 2002-ben elég jónak számított.
Az SE felszereltésghez elülső elektromos ablakok, manuális légkondi, CD lejátszó, elektromos napfénytető tartoznak.
Összeségében: jó döntés volt megvenni ezt az autót, az árát nagyon megérte, cseppet sem bántam meg. A hibáit megszoktam, a kompromisszumok melyeket kötöttem dizájn/felszereltség/fogyasztás szintjén, ma is vállalhatónak érzem. Nem szeretném eladni az elkövetkező 2 évben.
- Kipufogó hátsó dob - 1 biztosíték.
Helyi, külföldi, nem szakszervíz.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Note | Következő autója? | Prius III |