Szerelem első látásra
5 és fél évesen vettem első tulajdonostól, aki igencsak megkímélte. Bele is szerettem rögvest. (nem a tulajba!) A fényezés rendben, a belső tér tiszta volt, látszott, hogy szerették. Több, mint 20 év ´roncsderbi´ után, (vagyis egyik rozzant használt autóból ki, a másikba be) már az illata is más volt. Magyarán: igencsak elfogultnak kellene lennem.
A ´csacsi´ után nekem tökéletesen megfelel. Formája tetszetős, a homlokfal és a spoiler ´harapós´, ez még nem a ´tyúkhálós´ újabb kivitel, ami nekem kevésbé tetszik. Kényelmes családi autó, remek belső térrel, nagy csomagtartóval, aminek azonban a nyitókonzolja túl mélyre hajlik, így trükkösen kell pakolni, hogy a nyaraláshoz minden cucc beférjen.
Bár sokan mondják, hogy lomha és gyenge a motor, nekünk Erdélyben, ahol nem igazán lehet száguldozni, remekül bírta a hegyeket is. Telepakolva, három gyerekkel is jól ment. Az elő-hátul tárcsafék tökéletes, az ABS pedig már megmentett egy-két koccanástól.
A belső puritán, de nagyon kényelmes, jók a pakolórekeszek és a kesztyűtartó is. Jó a hátsó 12V-os csatlakozó is térképolvasó lámpához, vagy hűtőtáskához.
Úttartását, kanyarstabilitását én nagyon jónak ítélem. Valóban kissé nagy a szélzaj nagyobb sebességnél. Fel kell hangosítani a CDt-t!
Fogyasztás: autópályán nyáron légkondival, 130-140 között 6,1 liter, városban 7-7,5. Megpakolva, légkondival 90-100-nál, hegyre föl, hegyről le Erdélyben 6,5 liter.
Mindent összevetve: bár még nem sokat mentem vele, de nagyon meg vagyok vele elégedve, igazi családi autó. Aki sportosabbra vágyik az ne ezt vegye. Köszönöm a sorsnak és az ismerős autókereskedőnek, aki felhívta rá a figyelmemet.
Egyszer még nejemnek is veszek egyet!
- Két első fényszóróizzó. Kínlódás kicserélni!
Még nem kellett.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Samara | Következő autója? | Kár, hogy ezt már addigra nem fogják gyártani! |
Verdikt | (6.5/10) |