Racionális döntés
árához képest jó autó. Ennyiért ilyen felszereltségben egy kategóriával kisebb autót lehet venni. szerintem attól jó egy autó, ha jó az ár/érték aránya és megbízható. sok pénzért nem nehéz jó autót venni.
menetteljesítménye nem rossz 15000 km után, ekkorra bejáródik és sokkal jobban megy mint azelőtt. haveromnak is van, sokat közlekedik autópályán 160 körül, a vége 200 fölött van. szóval nem megy rosszul, de előzéseknél vissza kell kapcsolni.
fogyasztása gyors országúti haladásnál kb. 7,5l. 110 km/h-nál 7 alatt van. városban, autópályán 7-8l. a gumikat 195/60-ra cseréltem, így érezhetően stabilabb kanyarban. a futóműve lehetne kicsit jobb is, jó úton viszonylag gyorsan lehet vele kanyarodni, rossz úton kevésbé. A fékek jók. váltó kicsit lassú, a modellfrissités előtti változatokban jobb volt. Elől kényelmes az autó, hátul lehetne több lábtér. Szélzaj 110 km/h óra felett erősödik.
volt nekem egy 2000-es évjáratú Almerám is, ami valamivel lassabb volt, mert 70kg-al nehezebb és 8 LE mínusz. ezzel mentem 199-et enyhe lejtőn, 192-őt egyenesben. ezt a sebességet csak többszöri autópályás bejáratás után tudta elérni (160 km/h körül), előtte 170-nél meghalt. egyszer mentem autópályán kb. 100km-t 180-190km/h-val végig, és csak 9l körül evett.
Apámnak volt 2000.év előtti Almerája (1,4-es) is, az bejáratás nélkül 185-öt ment. fogyasztását könnyen 6l alá lehet vinni.
- semmi
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |