Nagyon szerettem, de nem családi autó.
0km-esen vettem, saját autó volt (nem céges). Ford Focust akartam venni, de ez lett belőle... Nem bántam meg! 110000km-t menetm vele, de soha semmilyen gondja nem volt. szervízbe is csak a kötelezőkön voltam 15e km-ként. Igaz a 60e-es 65e Ft volt, de az a nagyszervize. Motor: 1,5 benzin 98 LE. Tökéletesen elég. Lehet vele előzni és a 200-at viszi a német autópályán. Többször voltam vele No-ban. 1000 km-t egyhuzamban minden probléma nélkül. Halk, szinte suhan, szép járású, alacsony fogyasztású, vezérműLÁNCOS, japán! A motorba csak olajat és szűrőt kell cserélni és 500e km-t is problémamentesen teljesíti. 110e km-el olyan volt, mint újjonan, és ez nem reklámszöveg! Motor csillagos ötös! ABS nem volt benne, de úgy állt meg, mintha a kerekei az aszfaltba gyökereztek volna. Fékek jeles! Futómű. Billenésre hajlamos, inkább finomra hangolt, de az út egyenletlenségeiből szinte semmi sem jön át. kellemes, lágy, de még véletlenül sem sportos! Kívülről: izlések és pofonok ... Nekem tetszik. Gömbölyded vonalak, lehet szeretni! Belülről: puritán. Kopogós műanyagok mindenhol, sehol egy szövetborítás. Ami az ajtón van, az is elválik a műanyagtól 8legalábbis az enyémen). Viszont a műszerek jól áttekinthetők és minden kézre áll, de nagyon puritán és elavult design. Váltó: nagyon jó! Puhán lehet váltani és mindíg tudni, hogy hova. Az autó legjobb része a motor után! Hát ez is Japán! A váltógombot viszont cserélni kellet, mert érdekes módon zörgött. ha rátettem a kezemet és ott pihentettem, akkor elhallgatott, de gariban cserélték! Hát nem a világ legjobb autója, de csak ajánlani tudom a megbízhatósága motorja és a váltója miatt. Én és a feleségem is nagyon szerettük, de mivel jött két gyerek, váltottunk kombira és ugyebár a Primera gyártását befejeztés a Quashqai (ne tudom, hogy jól írtam-e :-)) meg egy "kicsit" drága, másik márka mellett döntöttünk.
- Első fékpofa és féktárcs közé egy kő beszorult ezért a fékpofa eltörött. csere. Egyébként semmi!
Nissan Gödöllő
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |