Megbízhatóbb és olcsóbb mint egy feleség
Előző autónk is egy almera (N15 1.4) volt, ezért esett a választás ismét almera-ra. Azt ismerős vette meg, és a mai napig semmi baja sem volt vele. A mostani autó családi használatban van, tiporja boldog-boldogtalan, mindenki másképp. Olvasgattam az eddigi értékeléseket, de nekünk bevált. Kicsit lomha, és a futóműve is inkább kényelemre van hegyezve mintsem sportosságra, de ha beleszámítjuk, hogy klímával 1000 fok melegben is vígan elketyeg városban 7-7,5 literrel, akkor nem mindegy? Megbízhatósággal sem volt semmi baj, egyszer ugyan nem indult, akkor kellett javítani az immobilisert, de azóta ismét remek. Apróbb kis bosszúságokat bersze ez is tud okozni, minthogy a hőfokbowdennek persze hogy 50 fokban kell melegállásban kiakadnia, meg nem megy a belső világítás, de ezek csak apró dolgok. Sajnos mi is úgy voltunk, hogy amíg tartott a garancia (nagyon hosszú 5 év volt) addíg márkaszervízbe hordtuk, de soha többé. Én és cimbijeim tartjuk karban a gépet, és nem adunk ki egy szimpla olajcserére 60-70-ezret. Megérte, nem tudom, mert amikor megvettük 4.250 e volt, de 2 hetes sem volt az autó, amikor leakciózták 2,999 e Ft-ra. Szóval több mint négyet nem ér, de 3-at simán, főleg ha megnézzük, hogy hasonló méretű és felszereltségű társaik mennyibe kerülnek. És persze azok mennyire megbízhatóak, mennyi gari van rájuk? Szerintem ezzel a 3 millás vételárával, biztonságosságával és felszereltségével egy nagyon jó kis családi autó.
- Belső hőfokszabályzó bowden kiakadt, immobiliser megkeveredett, belső világítás
Nissa Komprex-C Kft Székesfehérvár
Saját magam és cimboráim!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | Almera N15 | Következő autója? | – |