Autók » Nissan » Almera (2000-2007)

Almera N16

Megbízható Japán szolga!

Alapvetően egy közlekedési eszközt szerettem volna magamnak, ami szinte abszolút hibamentes. Ezért japán tömeg benzines autókat kezdtem keresni. Azért esett a Nissan Almera típusára a választásom, mert jóformán a 90'-es évek elejei Japán autók egyszerűségét hozza 2000 években gyártott formában. Nagyon puritán beltérrel rendelkezik, nem igazán vannak említésre méltó részletek. A kormány fogása kényelmes az ülés hosszabb távon nem annyira. Igaz nem is egy hosszútávfutó autónak tervezték.
Fogyasztása nyáron 6l környékén tartható, télen azért 7,5 az átlagja. A kopó alkatrészek olcsók hozzá, a gumizása sem egy vagyon. Ész érvek helyváltoztatási eszköze, ha nem akar az ember Suzukit magának. A motorja nagyon finom járású és szinte semmi olajfogyasztása nincs. 10 000km es olajcsere periódust alkalmazva az összesen 3 liter feltöltési mennyiség olajból a következő cserekor nem hiányzik 1dl. Igaz én legfőképpen csak hosszú úton használom és mindig üzemmeleg a motor.
Meglepetés nem ért az egész használat alatt, azt kaptam amit vártam.

Jó tulajdonságok:

- Olcsó üzemeltetési kötségek, rendes szervizelés mellett is!

- Élhető méretű, elég tágas az utastér és a csomagtartó is elég jól pakolható.

Rossz tulajdonságok:

- Hosszú távon nem olyan kényelmes. (700km távon)

- A motor lehetne erősebb.

- Szinte semmi nem hibásodott meg, nagyon megbízható autónak tartom. Persze ez az egyszerűségében is kódolva van. - - Hibák: - - Kopó allkatrészek, fék, gyertyák, olaj, szűrők... - - Katalizátor csere 13 éves korában (hibakódot írt a nem megfelelő kibocsátásra) - - Kettes Lambdaszonda csere 13éves korában. ( Nem adott jelet már ) - - Kipufogó dob csere

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Előző autója? 406 2.0 Hdi Következő autója? W204 C220 Cdi
Verdikt (7.4/10)

Nissan Almera 2000 (2002 - 2007)