Autók » Nissan » Almera (2000-2007)

Almera 1.5 visia plus 4 ajtos sedan

Megbízhato japán hétköznapi embereknek

Olcso japan kocsi atlag embereknek.
Az autot imadtam,egyszeruen semmi gond nem volt vele es nagyon gyors volt.Padlo 200/kmh
Az 1.5-os motor lomhan gyorsul es hosszu a valto,de 4000-tol fel kel a kicsike es szedi a csulkeit rendessen.Imadtam vele elozni harmadikban 80-tol 130-140 ig huzatva erzni ahogy megdobban a kis Japan szive es eroteljessen huz.
A hosszu valto nagyon jo palyan vagy hosszu uton mert kis fogyasztas hozhato ki az autobol.Persze aki gyorsulgatni szeret annak ez hatrany mert 13 masodperc korul eri el a 100/kmh sebesseget.
A belso igenytelen es csunya szurke,viszont nagyon kenyelmes es kellemes hajos rugozassal rendelkezik.
Emelett az uttartasa is nagyon jo.Persze nem 160-nal kell beerkezni egy 80-90-es kanyarba.
A csomagtarto hatalmas(sedan) es jol pakolhato.
Olvastam par iteletet es a fogyasztassal kapcsolatban es az auto szerintem jo fogysztassal rendelkezik.Nekem az atlag 6.5-7 liter volt.
A rekord 6.1 liter autopalyan folyamatossan tartva a 130-at.
Csak kicsit oda kell figyelni,hogy hol valt az ember es mennyi ido alatt eri el az utazo sebeseget.
Lehet az autot 8-9 literbe is kergetni ha 5-6000 kozott valtjuk a kovetkezo fokozatot.
En 25 eves vagyok tehat nem egy 60-nal docogo kisnyugdijjas irja ezeket az adatokat.
A mai ujauto arakat nezve megeri az arat,bar az ertek csokkenese eleg jelentos.
En errol az autorol csak jot mondhatok,bar azt is hozza kell tenni nem mindegy,hogy kinek mik az igenyei.
Nem egy Audival kell hasonlitani az ara sem az.
Egy negativumot azert lehet rola emliteni.
Kisse hangos a szel-zaj az autoban.
Akik rosznak itelik az auto motorteljesitmenyet azok vagy egy nagyobb kategorias autobol ultek at vagy nem hallottak meg a bejaratasrol.Egy uj autot az elso 1000-1500 km-ig nem szabad 3000-es fordulat fole porgetni.Utana is csak fokoztossan mindig egy kicsivel lehet magassabb fordulatra porgetni a motort.
Az elso 1-2 ezer kilometer sokban befolyasolja a motor kesobbi fogyasztasat es teljesitmenyet.
Mi sem futunk le 40 km-ert bemelegites es edzes nelkul.
Valahol egy kocsinak is van lelke.

- Vasarlaskor fenyszoro hiba.
- Helytelen gyari beallittas miatt.

Nissan Nero Budaors tokeletes es gyors szerviz.
Gyori szervizt kerulni!Pancserok!!!!

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? Golf 4 1.6 Következő autója? Honda civic sedan 1.6
Verdikt (7.6/10)

Nissan Almera 2000 (2002 - 2007)