Gázos oktatóautó
Imádom. 4-dik nyugati autóm 17 oktatóév után de ilyen kényelmes és megbízható még nem volt.Gázra átalakíttattam így városi fogyasztása gázból klímával 10-12L oktatva, de csak alacsony fordulaton érezni a telj.különbséget a benzinhez képest.Klíma nélkül -1liter. Országút 3 személlyel + csomagok+klíma km óra szerint 180-nal(!) folyamatosan(Németország) 12.5L gázból.Nekem már megérte a két év alatt az átalakítás (280 ezer Ft volt) de 80 ezerért a következő autómba át tudom tetetni a szerkezetet.Még így is jobban jártam mint egy dízellel.A belső világítés kapcsolón és az akkun kívül más gond nem volt, a fékbetét és tárcsa csere az oktatásnak tudható be.Kár hogy a kuplung automatikusan állítódik, de ez megint csak oktatási szempont mert hamar reccsen ha nem nyomják tövig.
- belső világításkapcs.(15 perc alatt megjavítottam), akku
olajat otthon cserélem,első fékbetétet 28 ezernél,másodikat tárcsával most cseréltem,de oktatóautó!Szerintem nem éri meg a márkaszerviz annyit kérnek. Még a szervizkönyvi pecsét miatt sem..Majd annyival olcsobban adom el
egyszer balról törtek,egyszer jobbról,egyszer sem a tanuló hibájából kár idáig 1,3 millió saját lakatos javította de semmi sem látszik
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | saxo | Következő autója? | egyelőre maradok ennél |