Autók » Nissan » Almera (2000-2007)

Almera 1,5 visia ac 3a

Ez megérte az árát!!!!

MIkor autóvásárlásra adtam a fejem nagyon fontos szempont volt hogy sportos, igényes,szép autót vegyek a lehet? legjobb áron! Én japán autó párti vagyok és az is maradok!!! A Honda jazz számomra szóba sem jöhetett, mivel szerintem teljességel n?i autó, a többi Honda meg átkozottul drága, de hát ez van a min?séget megkell fizetni, de mivel ennyi pénzem nem volt máshol kellett keresgélnem! Ah, na jo nézzuk azt a Kalost... beleültem háááát... olcsó...:)..nem tudom...az a köralakú Matizos szell?z? nagyon nem jött be....:)..meg olyan gagyinak t?nt az egész.-> nem baj próbáljuk ki. Sajnos az 1.4 16v-est nem lehetett, ugyhogy az 1.2 es SOHC motor maradt, elvileg ennek a motornak is lazán kéne vinnie a kis kasztnit! Hát beültem.. m?szerfal világítás egyböl megtetszett, de hát kivesz ezért autót?:) beindítottam, mivan? beindult? jaaa, akkor 1-es... váltó inkább hasonlít egy botkormányra , mintsem váltóra:)) A teszt autóban 7000km volt, ezt vehetjuk majdnem bejáratott autónak. Indulok, gázt adok hát röhögtem magamban... ezt még biciklivel is lehagyom.. jó nem mondtam semmit csak öhöm, biztos gazdaságos jaaa....aha:). Kalos kil?ve, nagyon nem jön be. Már teljesen magambaroskadtam , hogy ebb?l nem lesz új autó, ennyi pénzb?l(3millió) magyarországon nem lehet megfelel?en sportos, gazdaságos, és kényelmes autót találni, amikor hirtelen felcsillant a szemem Nissan!! Vegyünk Skylinet!!!:)))) neeeem, sajnos nincs annyi:( Eszembe jutott hogy manapság a németek körében is igen elterjedt Nissan egyre nagyobb népszer?ségnek örvend! Nézzünk be mondjuk a Summitba! Maximum kirohanok a kereskedésb?l ha meglátom az árát! De nem igy lett! 2.9 millió és egész jó dolgokat adnak érte: ABS,kipörgésgátló, fékasszisztens+2légzsák+ manuális klíma+mittomén! Ok próbáljuk ki!! 5000km volt a kocsiban, rálépek a kuplungra... miez? vaj? , a váltó szintea szavamra beugrott a helyére:) hm... nem rossz.. gyorsításnál is egész kellemetes egy 1.5öshöz képest... és egész jól veszi az úthibákat:)))) ez cool, mégis csak lehet (autót!!!!!) venni 3 millióból? -> sajnos mindennel együtt kicsit több volt mint 3 millió, de nem keseredtem el, mert ennél jobb autót ennyiért nem tudom hol találtam volna újonnan???!! -> megtetszett a szép formája, bels? izlésvilága, kényelme,dinamizmusa, szrvízintervalluma, fenntartása->ez az végre!!! 2 hétre rá megis jött az autócsoda, és máig is szeretettel használom!! jaaa és már épp elfelejtettem a regényírás közben! gári hifi ugye nem volt benne, de nem is bántam, mivel már vettem egy jvc fejegységet elöre, amit kés?bb be is szereltek! na most ugrik a majom a vízbe, vajon mienek a gyári hangszórók? hmm... bekapcs.. csépen beállítom a hangszínt... csavarom feljebb a hanger?t.... mia fene ez rettent?en jól szól:)))) Nemcsoda (Clarion!!) gyári hangszórók bár 13cm-esek elöl, hátul pöttöm kis oválok vannak, ett?l függetlenül remekül szólnak!!!! A fogysztásáról: Az autó nagyon jól fogyaszt f?leg városon kívül nem eszik többet 6-6.5nél!!(jó persze mindez nem 200-nál, rendkívül függ a lábadtól, hogy mennyit szipkázik az autó!!!)Nekem személy szerint 8 liternél soha sem evett többet!!! az alsó határ az olyan 5.2 liter:))) Az autó hibáji, hmmm hát hazudnék ha azt mondanám hogy nincsenek, egy dolog van ami 1 részr?l jó is meg rossz is! ez a dolog a váltóáttátelezés!!! rendkívül hosszú, ami a gyorsulásban akadájozza, de ennek fejében nagyon gazdaságosan lehet vele autózni + a végsebessége!!!:)) NEHOGY valaki azt higgye hogy 177!!! ááá talánha 5 100kg ember ül benne, és televan a csomagtaró, és a tank is televan, na jó akkor lehet!!!!:) Könyörgöm simán viszi a 200-at!! és a fordulatszám mégcsak 5500rpm!!!:)) Szumma szummárum nekem nagyon bejön az autó és remélem ez igy is marad! Minden jót emberek! köszi hogy elolvastátok!!! Peace!! Aztán csak óvatosan a magyar utakon!!:))) Furymaster

- semmi:)

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? Következő autója? Japán kocsi:))))
Verdikt (8.5/10)

Nissan Almera 2000 (2002 - 2007)