Er?sen az élmez?nyben
Egy Ford Escortom volt el?tte 1.6 16V, az dinamikusabb volt, az 1,5-ös motor a 100kg-al nehezebb terhet csak 3000 1/min-t?l kezdi jól húzni, de akkor rendesen megy 6000-ig. Az utastér szerintem elöl nagyon kényelmes, hátul (185 cm-es sof?rt feltételezve) kicsit sz?kebb, de 175-ig szerintem simán jó, akár hosszú távra is. Az utastér csendes, nem zörög (pedig az enyém már sajnos angol gyerek), a kezel? elemek jók, jól könnyen mozognak, csak némelyik csont sötét. Japánosan kemény a futóm?ve. A kereszt irányú úthibákra érzékeny (kicsit jobban felüti a hátulját a kelleténél). A csomagtartó elég tágas 460L, kár, hogy a lüke, mérnöknek nem nevezhet? répák böszme fedélpántokat csináltak. Ha a modernebb küls? zsanér lenne a csomagtartón mind a négy 195×65×R15 kerék beférne a poggyásztérbe. A gyári fogyasztási adatokat kb. hozza az autó. Nagykanizsa- Budapest-Nagykanizsa 7,5 liter, de autópályán nem engedtem 150 alá a mutatót. A végsebesség 190 fölött van (röhejes a gyári 177 k/h).
- Garanciában cserélték az el?z? tulajnál a bels? világítást és a tet?antennát (az antennát a szerel? miatt). Nálam ugyancsak garanciában a jobb els? lámpát. Egyszer a jobb oldali els? fékpofák kicsit beszurultak, fémesen cincogott majd pirosodott a tárcsa, de jó anyag lehet, mert se a szervíz se én nem láttam másnap különbséget a két els? fék között. Kipucolták, azóta semmi baja. (Ingyen!)
Az el?z? tulajnál nem tudom, valami Budai cég volt.
Én a Nissan Angyalosi Kft.-hez hordom. Eddig kiváló. ?k cseréltek lámpát, és a féket tették rendbe. Korrektek.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Escort 1.6 16V | Következő autója? | Valamelyik Japán, kizárólag! |
Verdikt | (8.2/10) |