Autók » Nissan » Almera (2000-2007)

Almera 1,5

Elegáns, megbízható műanyagdoboz

6 és fél éves volt, amikor megvettem egy megbízható helyről, és abszolút nem látszik meg rajta a kora. Azóta sincs vele semmi probléma - hacsak a belső világítást nem említem, ami hol felkapcsol ajtónyitásnál, hol nem, erről már másoktól is hallottam. Összességében nagyon tetszik az autó, bár nem kifejezetten gyorsulási versenyekre találták ki.
A váltója tényleg nem rossz, de a hosszú kuplungmenet néha kissé zavaró tud lenni, pláne gyorsulásnál, illetve a hátramenetet csak akkor veszi be rendesen, ha milliméteres pontossággal nyomom be a pedált.
Az impresszív külcsín mellett a belső formája sem rossz, sokkal kreatívabbra sikerült az előző szériánál. A műanyagok viszont tényleg kicsit ridegek - de legalább az ülés kényelmes. Vezetni kimondottan kellemes dolog, a szervója ujjaltekerős, és nem marad le az autópályán sem az átlagtól, ha ötösben nyomom neki. Egyedül a kanyarokban érzem kissé bizonytalannak az úttartását.
Összességében egy praktikus, nem éppen agyonextrázott autónak jellemezném, ami megéri az árát.

- Egyelőre még semmi.
- Update: Sajnos kissé összetörtem az autópályán az elejét. Nagyon drága az alkatrész hozzá! NE törjétek össze!

Szomszéd. Megbízható, segítőkész, ért hozzá, és közel van.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2002
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 112000
Előző autója? Swift Következő autója? Majd meglátjuk - leginkább Toyota, Honda felé hajlanék
Verdikt (7.2/10)

Nissan Almera 2000 (2002 - 2007)