Autók » Nissan » Almera (2000-2007)

Almera 1500

Azért jó választás!

30000km volt az autóban mikor vettem, hónapokig vadásztam rá míg sikerült egy sérülésmentes gyári állapotut találnom! Aki most próbálkozik ilyesmivel annak csak sok-sok kitartást kívánhatok, mert ez bizony nehéz feladat.
Amit a többiek írnak az igaz, szóval tényleg lomha egy kicsit de ha fordulaton tartod akkor azért megindúl szépen a 90 ló! Viszont cserébe szerintem egy nagyon szép autó, ráadásul a beltere őtletes, fiatalos és szép a műszerfal is. Bár a m.fal anyaga elég kopogós de nem is kerül annyiba mint egy T. Corolla.
AZ enyémnek a legnagyobb hibája az, hogy a két első légzsák majdnem az őrületbe kergetett a nyüszögő, kopogó, rázkódó, ciripelő és ezeket váltogató hangjával!!! Nem tudom miért volt ez, én az angol összeszerelésre fogtam! Szóval egyetlen fekvőrendőrön sem tudtam úgy áthajtani, hogy ne adjon a kettő közül v.melyik hangot. A nissannál azt mondták, hogy ha leszedik a műszerfalat és kiküszöbölik az utasoldali légzsák keltette zörejt, nem tudják garantálni, hogy a bolygatásból adódóan nem-e fog valahol máshol zörögni. Így aztán rászántam egy fél napot és össszehajtogatott papírdarabkák beékelésével kiküszöböltem a zörejeket. Most JÓ!
Az autó másik gyenge pontja az első teleszkóp az én almérám kb 45000km-ig bírta és ki kellett cserélni, de ez persze garanciában történt. A fogyasztásától sem vagyok elájúlva persze a kategóriatársai is kb. ennyit fogyasztanak: város 8,2
orsz.út 7,1
szerintem ez v.mivel lehetne kevesebb, legalább az országúti, amit úgy mértem, hogy 110-nél nem mentem többel. Ja és 1 személlyel!
Egyébként egy végtelenül megbízható és szerethető autó, soha nem cserélném le egy astrára vagy egy golfra, a franciagyártókról nem beszélve!!!

- Első lengéscsillapítók kb 45000km-nél kimentek!

Fenntartási költség (7) Évjárat 2002
Előző autója? Swift Következő autója? TOYOTA
Verdikt (6.8/10)

Nissan Almera 2000 (2002 - 2007)