Autók » Nissan » Almera (2000-2007)

Almera 1.5 Accenta Plus

A család barátja.

Hosszas fontolgatás után a Toyota és a Nissan között az utóbbinál maradtam. Vásárlás el?tt mindenféle ismertet?ket, teszteket végig bogarásztam és el?re meghatároztam néhány számomra lényeges szempontot: benzines, max 1.8 literes, négyajtós, klímás és egy komfortosabb modell legyen.
Kizáró ok volt ha valami exhibicinista "?rült"-t?l származott a küls? vagy bels? formavilág: pl. Primera. Szerintem egy autót mérnök és ne m?vész tervezzen.
(Szempont volt továbbá, hogy ne lehessen kívánság lista szerint mondjuk három hét alatt hozzájutni: munkámból adódóan tanúja voltam, hogy miképpen készült el egy extrákkal felszerelt autó a Tisztelt Vásárló kívánságának megfelel?en!)
A vásárlás el?tt több típust is kipróbáltam teszt vezetésen. Mindent összevéve az Almera mellett maradtam és ezidáig nem bántam meg. Sajnos már vásárlás el?tt tudtam, hogy nem a legcsöndesebb autót kapom a pénzemért: igazán nem is értem, hogy csak egy kicsit miért nem fordítanak nagyobb gondot a zajcsillapításra? Mondjuk 100 km/h sebességig elfogadható, de utána? Még szerencse, hogy kin?ttem már a száguldozó korszakból...
Nagyon boszzantó volt a bels? világítás kapcsolójának hitvány kialakítása, kevés ráfordítással ezt tisztességesen is el? lehetne adni. Az els? szervízben javítottak valamit rajta, ezért inkább otthon szétszedtem és saját magam megjavítottam: azóta kifogástalan.
Pár napja az akkumulátor tette fel a kezét másfél évesen, mint kés?bb kiderült erre csak minimális garancia van. Hol itt az öt év? Azért sem egészen értem, mert ha az eladáskor mondjuk belekalkulálnak egy a garancia id?ben valószinüsíthet? akku cserét akkor most nem lenne keser? a számíze. S?t: a korábbi Opelemnél három éves korában szó nélkül cserelték a hibás akkut!!! Pedig már nem volt az autó egyébként garanciális!!!
A fogyasztásával én elégedett vagyok, jobbára hosszú utakon egyedül vagy max három személlyel használom.
Összefoglalva. valószinüleg újra vennék Almerát.

- utastér világítás kapcsolója - rögtön az elején
- akkumulátor - másfél évesen

Hiezl és Tsa Kft Baja

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? Astra Következő autója? Toyota Avensis
Verdikt (7.2/10)

Nissan Almera 2000 (2002 - 2007)