Gyönyörű kékség
Jó tulajdonságok:
Kényelmes(kivéve a vezetőülés, mert az sajnos kicsit ki van ülve)nagy terű karosszéria.Jó pakolhatóság, de nem túl nagy csomagtartó.(5ajtós 340liter).3 kicsi gyerekkel most még elég nagy!
Motorja csendes és nyomatékos az opel cora c1,2twinporthoz(2005.márciusi) képest!185km/őra a vége, ez szerintem jó egy 1,4-estől.Fogyasztása 5,2(90-nél)és 7,2(város +autópálya) között van.(nem nehéz a lábam és sokat megyek hosszab távon)Átlagom:6,1l/100 km OMV benzinnel!Klíma van benne, de kissé lefogja az autót gyorsításkor és amíg elöl lefagyok hátul kevésbé érezni a hűtőhatást. Bár sok km-rel vettem, de így is egy jó és megbízható autó, rossz úton zörgésekkel, de nem vészes. Bal eleje törött volt-szépen javítva- mégsem eszi a gumikat.(eddig). A négy légzsákból az elsők hiányoznak.(csak 670eFt-ba került 8,5 évesen!!!)
Világítása a corsa c-hez képest szuper!Súlypontja alul van ezért jó vele kanyarodni!
Rossz tulajdonság:
a futóműve hamar felüt és a keresztbordákat hangosan jelzi.(persze igaz,hogy a lengéscsillapítók cserére szorulnak!) 8,5 évesen a küszöb hátsó része hólyagosodik.
Rossz úton az amúgy is hoszzú, de jól kapcsolható váltókar ide-oda kileng.(vajon miért?aki tudja a választ kérem írja meg.)A kuplungon állítani kellett mert egy kicsit már csúszik 212800km után!
Fényezése gyönyörű közép metálkék,de nagyon kényes. Minden porszem meglátszik rajta.Súlypontja alul van ezért hamar felül egy magasabb fekvőrendőrre.Elektromos tükörállítás jelenleg nem működik, így is tökéletes a hátralátás. Sem nekem(180cm) sem a feleségemnek(160cm) nem lell állítgatni.
Mindenkinek ajánlani tudom,aki egy megbízható, olcsón fenntartható autót akar magának.
- szervószivattyú vezetéke elrepedt. javítás:2000Ft, Kipufogóhegesztés+ alján tenyérnyi rozsda. 5000Ft volt a hegesztés.
- Eladtam a széles 195/50/15-ős alufelniket gumikkal együtt, mert az autót a feleségem is vezeti, őt pedig a nyomvájúk vezették meg.Helyette gyári 14-es alut vettem 175/65/14-es gumikkal.Így dől a kanyarban, de kétségkívül kényelmesebb.4 lengéscsillapító cserére szorul.(aki tud olcsó alkatrészt, kérem írjon!,előre is köszönöm.)
- szíjak cserére szorulnak.
Egy falubeli fiatal ember. Olcsón és jől dolgozik!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | corsa b1,2 és c1,2 16v | Következő autója? | toyota corolla kombi 1,4 |
Verdikt | (7.4/10) |