Eddig a legjobb
Azzal kezdeném, hogy az SV változatot nem 1995 és 2000 között gyártották, hanem 1999 és 2000 között, ettől fogva elég kevés van belőle. Hogy miben más ez a változat? Az első tárcsafék átmérője 2 cm-rel nagyobb, mint a "normál" változatnál. Hátul nem dobfék van, hanem tárcsa. Valamint más a felszereltsége:
- ABS
- központi zár
- elektromos tükrök
- elöl elektromos ablakok, melyek az autó bezárásakor automatikusan felhúzódnak
- állítható magasságú fényszóró
- állítható ülésmagasság
- manuális klíma
- 6 hangszóró
- immobilizer
Ezeknek egy része persze megtalálható a többi változatban is. Számomra a lényeg a fékrendszer, amely elég jó fékatást biztosít.
Motor, erőátvitel: a japán autóktól megszokottan magas fordulatszám-tartományban éled fel igazán a motor, 3500 fordulat/perc alatt nem igazán él a motor. Álló helyzetből kilőni csak erős húzatással lehet. Ennek két hátránya van, a fogyasztást nehéz lenyomni, valamint előzésnél gyakran vissz a kell kapcsolni. De azért annyira nem rossz a helyzet, egy átlagos vezetőnek, aki nem akar vele versenyezni, ez is elég.
Fogyasztás: 9,5-6,5 / 100 km. Várakozásomtól eltérően télen sem nő meg a fogyasztás. Télen is le tudtam nyomni 7,5 literre, de nyáron is elértem 9,5 litert. Természetesen mindez függ a vezető stílusától is. Én magam szeretek sportosan vezetni, sokszor felpörgetem a motort, egy visszafogottabb vezető nem fogja elérni a 9,5 litert.
Kényelem: majdnem tökéletes. A kagyóülések remek oldaltartást nyújtanak, még a 100-zal bevett kanyarban sem csúsztam oldalra. Az ülések elég kényelmesek. Az egyetlen probléma magas emberek számára jelentkezik: Hátul kicsit kevés hely marad a lábnak, ha elöl magas ember ül. A magas vezető pedig még szeretné egy-két fokozattal hátrább tolni az ülést, csak sajnos nincs több fokozat. Valószínűleg azért, mert akkor a vezető mögött végképp nem férne el senki.
Mindent összevetve ez egy kényelmes, megbízható, valamelyest sportos autó. Nem szívesen cserélném le.
- Csak a kötelező periódusonként cserélendő alkatrészek. Japán autókhoz "méltóan" az alkatrészek kicsit drágábbak, de volt már olyan eset, amikor egyenesen Japánból kellett leszállítani az alkatrészt.
Autógyár, X. kerület
(nem márkaszervíz)