Autók » Nissan » Almera (1995-2000)

Almera 1.4 Fit

A legmegbízhatóbb autó

A család első új nyugati (képzavar, mert echte japán) járgánya, amit több hónapos kutakodás előzött meg, de az elmúlt évek alapján nyugodtan mondhatom, nem hiába.
13 éve nyúzzuk a drágát, de a szokásos folyadék utántöltögetésen kívül csak akksit kellett cserélni benne, és most a poén: 11 évig bírta eredeti Panasonic akkuval!!!
Szervízt, sőt villáskulcsot még nem látott, ilyen tapasztalatról nem tudok beszámolni.
Az égvilágon semmi probléma vele, pedig erősen kamasz korba fog már lépni.
Olajnak nyoma sincs sehol, a motortérben már-már pókhálók vannak.
Nyugodt tempóban haladva vidéken 5 alatt elmegy (nemrég tankoláskor 4,7-t mértem), ha van városi rész is akkor "felkúszik" 5,5-re.
Az "első" 74e km-t kb. felesben a szűlőkkel, az utóbbi 15e km-t már én tettem bele.

Ami nagyon tetszik benne, hogy bár egyáltalán nem erőgép (87LE), de a mai ilyen-olyan computeres-elektronikus gázpedálos csodákhoz képest ha a gázra lépek azonnal van reakció. Érzeni a kormányon, a hajtáson, a hangon, hogy beindult az élet. Kormánya közvetlen, satu fékek.
Egyetlen negatívum talán, hogy kb. 3100-3200 ford. felett megjön a hangja. De nyugodt tempó mellett ez a tartomány pont már kiesik.
Még néhány évig biztosan használom, utána talán én is továbbadom a családban, mert eladni nincs szívem, nem ezt érdemli.

Összegezve: megbízhatóságban elbújhat mögötte a Toyota az összes Corolla-val együtt.
Ha még ma is gyártanák újból megvenném csak kombiban (ami ugye nem is volt belőle).

- A 13 éve alatt szervízben még nem járt, nem romlott el semmi.

A szervíztapasztalat nem mérvadó érték, muszáj volt valamit megadni, mert nélküle nem engedi elmenteni.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1997
Előző autója? Kadett E 1.6D Következő autója?
Verdikt (7.6/10)

Nissan Almera 1995