A legjobb konstrukció!!!
A Wartburg után szerettem volna Volgát venni.Már meg is alkudtam rá,de mire mentem érte a tulaj a duplájára emelte az árát.Ezért a mellette álló Moszkvicsot vettem meg 90000Ft-ért.Amit a mai napig sem bántam meg!Az autó a vétel után kb 30méter után kitankolt.Na ez is jól kezdődik-gondoltam.Szerncsére semmi további bajom nem volt vele.Pedig rengeteget nyúztam!A legvadabb terepen,csak egyszer akadt el,de akkor olyan sárban,hogy az ajtókat sem lehetett kinyitni.Közúton is nagyon vad volt,160-ig mentem vele.Igaz 130-135 után már nagyon sodródott.De rendőrök sosem kaptak el vele.A karbit Szamaráéra cseréltem,így a fogyasztás 8-13 liter között alakult.Igénybevételtől függően.Bár én sosem kíméltem.Utánfutón+ülések helyén+csomagtartóban zsákokban 0,4-es homok 5 tonna 173kg-ra mértek a bányában!!!Még a gumik is bírták 3,5bár nyomással.Ukrajnában télen -23C fok volt a Moszkva pöcre indult!Mínusz tíz fokban az utastérben +23 volt,nagyon jó a fűtése.A laprúgókat kicseréltem az Izs-ben használtakéra,csak a leghosszabb maradt eredeti,a felfogatás miatt.Így normálisan,magasan áll a hátulja rakottan is.
Be is lett gázosítva,ami az üzemeltetési költségeket jelentősen csökkentette,de nem tudom a motor nem fog-e károsodni miatta.Eddig minden rendben van.Már 4éve így megy.
Ami viszont nem nyerte meg a tetszésem az a hátsó fék.Az ablaktörlő kapcsoló nem esik kézre,ráadásul nincs benne intervallum.Ezt megoldottuk az indexrellével.A csomagtartóban a pótkerék elhelyezése,sok helyet foglal.Ráadásul semmi szükség rá!Rakottan kaptam hátul durrdefektet,kerékcsere nélkül jöttem haza 30 km-t.Semmi baja nem lett a külsőnek vagy a felninek.
Az autó ma is megvan,de csak időnként használom.Nyugdíjas lett,megérdemli!!!A munkát átvette a Ventó.
- A hátsó fék rendszeresen,javítás után kb 2 hétig volt jó!Az önindítónál kontakt hiba.Az index-rellé,ráadásul alig lehet beszerezni.A fűtőmotort is cserélnem kellett.
Szigorúan saját javítás!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1987 |