Családok álma, nem is olyan drágán
Ilyen itélet még nem volt, úgyhogy röviden írok. 2007. márciusában vettem a kocsit, mert két gyerekkel, testvérbabakocsival, meg a rengeteg egyéb cuccunkkal nem fértünk már el a Lancerben. Japán autót kerestem, de számba vettem a Galaxy/Sharan/Alhambra triót és a Voyagereket is. A választás indokai a kényelem, nagy hely, kategóriában normális teljesítmény, megbízhatóság és elfogadható fogyasztás volt, és ezekben talán ez a típus a nyerő. A hat különálló fotel nagyon kényelmes, és az utastér jól variálható. A hátsó és középső sorban is nagyon jó utazni, bőven van hely, és a babakocsi hat utasnál is befér hátra. A műanyagok, plüssök minőségiek, minden elektromos, egyszóval az ilyen irányú igényeimet kielégíti az autó. A klíma és a fűtés is nagyon hatékony, a szervó egy kicsit lehetne talán könnyebb, nem az az egy újjal pörgetős típus. Autópályán 180-nal is kényelmesen lehet haladni, bár szerintem ehhez a mérethez a 160 a megfelelő utazósebesség. A 150 lóerő hat fővel is elég ahhoz, hogy előzésbe bele merjek vágni, és a nyomaték sem rossz. Automata váltós a kocsi, aminek nagyon örülök, pedig először nem ilyet akartam, de könnyen meg lehet szokni, hogy csak egy láb és többnyire egy kéz kell a vezetéshez. Negatívumot eddig nem igen tudok, igaz, hosszabb túrán még nem voltunk az autóval. A 6000 eurós ár még akkor is nagyon jó egy ilyen egyterűért, ha a szervizet is meg kell látogatnom.
- Kicsit hangos induláskor, talán hidrotőke, amúgy eddig semmi.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | Lancer | Következő autója? | Grandis? |