Autók » Mitsubishi » Space Star (2013)

Space Star 1,2 Invite

Praktikus kisautó

Egy kisebb új autót szerettem volna mindenképp, ami olcsóbb. Több lehetőségem is volt hasonló árban, a modellek amik szóba jöttek: Hyundai I10, Suzuki Swift, Kia Picanto, és a Space Star. Gondolkodtam a Skoda Fabia szintű autókon is de ezekért legalább 6-700 ezer forinttal többet kellett volna fizetni és teljesen alap modellt adtak volna. A Suzuki Swift lett volna a befutó, mivel az a legjobban vezethető autó az összes közül, erre viszont 10 hónapot volt a minimum várakozási idő. A Mitsubishire viszont csak 3 hónapot kellett várni, plusz még olcsóbb is volt 2-300 ezer forinttal és több extrát is kaptam érte. Ezért a Space Star lett a Swift helyett. Már a megrendelésnél tudtam, hogy a Swiftet sokkal jobb vezetni, de a tesztvezetésnél egyáltalán nem éreztem rossznak a Space start sem. Nekem külsőre aranyosabbnak tűnik a Space Star, a lehetőségek közül formára ez tetszett legjobban, főleg a 2020 utáni ráncfelvarrás miatt, az nagyon jót tett neki. Teljesen alap modellt nem ajánlok a Mitsubishiből sem, mert itt az extrásabb verzió egy más beütést kelt például a hátsó led lámpákkal is… Ami már árban viszont egy Swift szintjén van.
Egy két autótesztben olvastam az érzéketlen kormányzást, valóban nem közvetlen a kormány, viszont ettől még egy kényelmesen vezethető autó, nagyon jó, hogy a kategóriához képest magasan ülök, de a kanyarokban azért kicsit dülöngélős, viszont egy pár hét után ez egy alacsonyabb autó után is megszokható, nem olyan vészes, mint ahogy ezek a tesztelők elmondják…. Én azt mondom, senki ne ijedjen meg az autótól, kellemesen vezethető, ha nem sportautóként használjuk. A motor egyébként nagyon jó, fürge, mivel könnyű az autó a 70 lóerő bőven elég, úgyhogy akár még sportosan is lehet vezetni, a nagy kanyarok nem lesznek élmények, de ezenkívül semmi baja. Autópályán 120 a kényelmes de aki bátrabb mehet 130-140-el is simán, 120 felett azért már érződik a sebesség… Fogyasztás országúton simán le lehet vinni 4,5 literre is, autópályás utazás 120-al kb 5,2 liter volt. Városban dugóban klímával 6,5 liter, ha nincs nagy forgalom akkor 5-5,5 liter. A belső összeszerelésre nem lehet panasz, a kategóriatársaihoz hasonló és jól össze van szerelve semmi zavaró zörgés nincsen. Én megvagyok vele elégedve, aki sportosan akar vezetni ne ezt válassza, ha valaki egy megbízható kisautót annak ajánlom, hogy nézze meg ezt is.

- Eddig semmi.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2022
Kényelem (7) Használati időtartam év
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (9.4/10)

Mitsubishi Space Star 2013