Megbízható igásló
A családban két Space star is volt egy időben, nagyon szerettük a praktikus megoldásai miatt. Én így "örököltem át" az egyiket kb. 120000km-el.
Rendkívül jól pakolható, hűtő, mosógép, kisebb bútorok szállítását is könnyedén megoldottuk vele. Költöztem vele vagy kétszer, nagy segítség volt.
Az 1.3-as benzin motor alapvetően papás vezetésre ösztökél, a kényelmes de meglehetősen billegős futóművel egyetemben. Érzetre mintha lett volna különbség a 2001 és 2003-as motorok között is, talán a különböző Euro besorolás teljesítése miatt. Az újabb modell kelletlenebb, lustább volt.
Cserébe 6l/100km alatt el lehet járni vele vidéken. Minden irányban nagyon jól kilátni belőle amit a mai autók zöméről nem lehet elmondani.
Vidékre, kisvárosba hurcibálós családi autónak bátran ajánlom.
A miénk sok garázst és beállót látott, így 17 évesen sem rohad, de a felsózott csillag garázsban pihenő testévreire ez valószínüleg nem igaz.
Olajból, szűrőkből, gyertyákból az eredetit megadva sem érvágás az üzemeltetése.
Az alkatrész árak valóban magasabbak lehetnek egy opel/renault alternatvával szemben, de pl. a családban lévő VW JETTA tartozék árai messze magasabbak.
- Elülső toronycsapágyak (kb 60000HUF beépítéssel együtt). - - A lampda szonda elszált vmikor 100000km (és 15 év) környékén, egy darabig használtuk normális lampda jel nélkül mert jelentősen a fogyasztás sem nőtt - és a motor erő sem csökkent látványosan. - (Japánból e-bayezett alkatrész 35000HUF). - - 125000 (és 16 év) környékén az inditó motor betegeskedett, majd teljsesen fel is mondta a szolgálatot, felújított (30000HUF) indítómotorral azóta szépen muzsikál.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2001 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Crown Victoria PI |