Autók » Mitsubishi » Space Star (1998-2005)

Space Star 1,3 GLX;

Csak ajánlani tudom, nem bánod meg!!

Mikor megláttam a kereskedésben egy szeles poros hét után, gyalázatosan nézett ki a hátsó sorban. Mivel amiért mentem, nem tetszett annyira, hát levideóztam más autókat is, majd a párommal kitaláljuk mi legyen. Amikor másodszor is elmentünk, hogy személyesen körüljárjuk az autókat, nem hittem a szememnek, és már tudtuk is hogy melyik kell. Az első benyomás hogy nagyon csendes, és harapós a motorja, persze az 1.3-as kategóriában. De ez épp elég. Ha kell, kettesben 90-ig is húzathatod. De minek? Ilyen kis helyen forduló autóm még nem volt. A 4 elektromos ablak, és a központi zár ügyes kis találmány, pláne hogy a vezető le is tudja ezeket zárni. Állítható a fényszóró magasság, az ABS pedig nagyon hatékonyan állítja meg a kocsit. 4 légzsákos, remélem nem lesz rá szükség, a klíma pedig ma már nagyon okos kis dolog szerintem. Ha eldöntöm a hátsó üléseket padlószintre, jó nagy a hely. De ha nem teszem, akkor is bőven elég a csomagtere. 190cm magas vagyok, hosszú lábakkal. Gond nélkül szállok ki és be, a szemembe kevésbé süt a nap, de nem verem be a fejem a tetőkárpitba sem. Igaz, szerintem csak a japánoknál családi az autó, mert 4 ilyen magyar medve nem bírna egy hosszú utat benne. Az ülésben még hosszú úton sem zsibbadok, a páromnak már fotel az ülés. A váltóra szerencsére vigyázott az előző tulaj, nagyon szépen veszi, és pontosan a fokozatokat. Kisvárosi ember lévén féltem hogy sokat kell majd bele tankolni, hiszen minden 3-6 km alatt elérhető uticél, és így a motor folyton szinte hideg marad. De így is 6.1 lett a fogyasztás. Hosszabb úton 5 felett van, nem rekord, de nagyon gazdaságos nekünk.Pöccre indul, fűtés igen jó, bár a nagyobb sebességnél vett kanyarokban mintha kicsit kisodródna, és érezhetően dől a doboz, de bőven a határon alul. Azt hozzátenném hogy téli gumikon, és nyár közepén. A vágyam egy jó kis alufelni széles gumikkal. Majd.
Nem bántam meg a vételt, nem is akarjuk eladni egy darabig, bár ahogy ez a kormány folytatja, nekünk, kis embereknek lassan ezt a "luxust" is nélkülözni kell: olyan autó, ami jó is....Nehogymá Magyar!

- Elöregedett az ablakmosó motor csatlakozója, kilyukadt a klímahűtő, kiégett pár izzó a műszerfalban.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1998
Előző autója? Sierra 2.0 Következő autója? Kerekes szék, ha így folytatja a kormány!!
Verdikt (9.2/10)

Mitsubishi Space Star 1998