Autók » Mitsubishi » Pajero Pinin (1999)

Pajero Pinin 1.8 GDI

Szomjas Japán Olaszországból

Alapvetően elégedett is lehetnék az autóval. Bár az első kerékcsapágy csere nekem kissé erős volt egy 100 ezret futott autón.

De ami kiakadásra ad okot az a fogyasztás:

Országúton 12 liter
Városban 13 liter
Autópályán 15 liter

Egyszerűen elképesztő, mivel rengeteget járok az autóval autópályán és vidékre, így szinte már csak benzinkúton állásból áll a napom. Az ország összes benzinkútján előre köszönnek, és dörzsölgetik a markukat a kutasok.

Eddigi legrosszabb fogyasztást egy Budapest Debrecen úton követte el: 40 Liter benzin kellett ehhez neki.

Óvatosan vezetve országúton, épphogy lehelve a gázt le lehet vinni 12 liter körülre az átlagot, de nagyon hamar visszaszökik 13 14 körülre amint városba vagy autópályára érsz. A fedélzeti számítógép ráadásul totálisan hasznavehetetlen, teljesen fals értékeket mutat a még megtehető útra. Volt már, hogy 30km-t mentem úgy, hogy a számláló 0-t mutatott, majd beszartam, hogy most fogy ki a benzin, kamionok szélárnyákban tettem meg az utat a következő kútig és 38 liter ment bele az 50 literes tankba. De ennek az ellenkezője is előfordult, még az 50 km-es figyelmeztetés se jelent meg, de a tankba simán belecsurgott 45 liter.

Az első ijedtség hatására rendszeresítettünk egy 10 literes benzinkannát a csomagtartóba. De szerencsére eddig még nem volt rá szükség. Mert kitapasztaltuk, hogy egy tankolással ~300km-t lehet megtenni biztonságosan.

De ha legalább jól menne ezzel a fogysztással, de nem. Ezzel a motorral rémesen lomha, városban még lehet vele virgonckodni, mert elég rövid az 1-es és 2-es fokozat. De országúton minden előzést alaposan meg kell fontolni. Autópályán a legkisebb emelkedőkön is tolni kell a 4-est, különben visszalassul 110-körülre. Gyorsulni emelkedőn pedig szinte mission impossible, tökmindegy hányast tolsz. Lejtőn, hátszélben a német autópályán elértem vele óra szerint 160-at, (ez után jött a csapágy csere) önerőből 150-fölé csak hosszas kínzás árán lehet vinni.

De ettől eltekintve egyébként nem lenne rossz jármű, még kényelem szempontjából is egész jó. Lenyomtam vele egyhuzamban (a tankolási szüneteket kivéve természetesen) 1200km-t, és a végén is éreztem minden testrészem.

- Első féltengely csapágyak cseréje 100.000Ft (Hibajelenség: Olyan a hangja mint egy orosz páncéloshadosztálynak vagy legalábbis egy raj lada nivának) - Hátsó ajtó zsanér csere 50.000Ft Fényezés nélkül! - Törött üléstámla tekerő - még nincs javítva. - Beszakadt csomagtér padló - szintén nincs javítva. - Leszakadó hátsó ajtó foggantyú - 10ft gyorskötözővel. - Gyári rádió hangerőszabályzója elkopott, hosszas tekergetés árán lehet minimálisan változtatni a hangerőt. -

EMIL FREY MAGYARORSZÁG KFT.1149 Budapest, Mogyoródi út. 34-40.

Fenntartási költség (2) Évjárat 2007
Előző autója? Pajero Következő autója? Pathfinder