Igazi terepjáró
Nemrégiben vettem meg ezt a V20 tipusjelű gépet. Nagyon jó állapotban van, hölgytulajdonosé volt (svájci vezetett szervízkönyv) külföldről került be az országba. Az automata sebváltó szerintem egyáltalán nem illik egy terepjáróba, de ez volt a legjobb állapotban a számomra elfogadható árú eladó kocsik között. Küllemében és belül is nagyon jó megjelenésű, a 14- éves kocsi végig garázsban állt, ezt az eredeti gyári fényezés hibátlansága is bizonyítja.
Nem olcsó a fenntartása, mert a 3500 ccm- es V6-os a motor a 14 lityi bunsent simán beszippantja 100-on, de a 208 paci komoly teljesítményt nyújt. A kezelési könyve szerint a végsebessége 190 km, de én ezt még nem próbáltam. 2x hajtottam meg rövid időre 165- ig. Ez nem egy aszfaltra készített SUV, amit száguldozásra terveztek, ez egy valódi alvázra épített régi jó nehéz terepjáró. A motorja nagyon csendes, de ha gázt adok a V6 mély tónusban nagyon imponáló hangon felbúg. Szeretem. Rövid kivitel, ezért különösen fordulékony ami a terepen különösen nagy előny, így könnyű vele tolatni, manőverezni.
Ülései nagyon kényelmesek, az elsők teleszkóposak. Úgy a fűtés, mint a klíma rendkívül hatásos, a hátsó ülések számára külön szabályozható.
Eddig különösebb gond nem volt vele, de még nem is töltött sok időt nálam.
Ha a benzin ára nem emelkedik jelentősen tovább (most éppen 300-320 Ft) akkor hosszú ideig megtartom. A szerelők szerint ezek a nagy hengerűrtartalmú motorok simán elmennek 4-500 ezer km-t. Lehet is, mert 2000 körüli fordulaton járok vele :-)
- Fékbetétek hátul
- 1 db izzó
Szomszéd bácsi (nyugdíjas autószerelő) olcsó.
Nem osztályozom, mert egy fékbetétcsere nem egy nagy etwas :-)
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | Astra 1,6 | Következő autója? | Egyenlőre marad. |