A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Mitsubishi » Outlander (2012)

Outlander PHEV 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Elegáns és praktikus éhezőművész

Szöveges ítélet

Szerettem a korábbi családi autónkat, egy Honda CR-V-t, de a kora alapján megérett a cserére. Gyengének tartottam a CR-V benzinmotorját, dízelt nem akartam. Kipróbáltam egy hibrid Toyota RAV-4-et, nagyon tetszett. Nem akartam lemondani a Honda márkáról, de mivel még nem létezett a hibrid CR-V akkor, már majdnem a Toyota mellett döntöttem. Gondoltam, megnézem, mi van még a piacon 4x4-es hibrid SUV (évente több síelés miatt a 4x4 alapkövetelmény nálunk). Nem sokat találtam, német prémiumot nem akartam, lehetőleg japánt, esetleg koreait inkább. Meglepett, mikor rátaláltam a zöld rendszámos Mitsubishi Outlander PHEV-re,nem ismertem előtte ezt a modellt. Régen vezettem Mitsubishit, tetszett a márka. Kezdtem utánaszámolni: kiesik havi 22.000 cégautó adó, nincs regadó, súlyadó... Utánaolvastam a modellnek, rengeteg videót megnéztem, érdeklődtem tulajoknál. Megszületett a döntés, ez az ideális családi autó, a feleségem fogja használni, remek fogyasztás, nagy spórolás az adókon, sőt ingyenes a parkolás, bár ezt szinte sosem tudjuk kihasználni, mert elővárosi családi házban lakunk, a munkahelyen meg ingyenes a parkolás.
Utánanéztem az áraknak, a legöregebb példányok 5-6M körül jó áron voltak, de jobban tetszett a ráncfelvarrott, újabb modell, meg az jobban is megy az átprogramozott hajtás miatt - kipróbáltam, így igaz. Ezek sajnos sokkal drágábbak (8-11M), az új ár viszont horror: 14-17M. Végül egy másfél évest vettem, Németországból, saját importtal. Azért nem itthon vettem, mert az ilyen behozott autók nagy százaléka áfa-csalt, nem akartam ebben részt venni, és főleg nem akartam, hogy a NAV lefoglalja. Ezerszer gondolja meg mindenki, aki ilyen nagy értékű autót külföldről vásárol, kereskedőn keresztül!
Nos, több mint fél éve használjuk, közel 10.000km-t tettünk bele. Semmi hiba, tökéletes. A fogyasztása álom: a feleségem egy éjszakai töltésből elmegy a munkahelyére és vissza, több mint 40km-t. Hetek telnek el, és alig fogy a benzin. Kb. 1200-1400km-enként tankolok mintegy 30 litert. Ha ehhez még a villany költségeket is hozzászámoljuk, kb. 3,5l/100km benzines fogyasztással azonos a költség. Hosszabb úton persze eltűnik a tölthetőség, de még a sítúrákon is 8 liter alatt sikerült tartani a fogyasztást; igaz, hogy 119km/h-ra állított tempomattal, mert akkor még hibrid üzemmódban megy. Persze, eggyel többször kell megállni tankolni, de ez nem tragédia egy hosszabb úton.
Városban az elektromos motor miatt szenzációsan gyorsul, ez 50-60 km/h-ig bőven elég. Autópályán már csak úgy megy, mint egy kis Opel Astra, de úgysem arra vettük, hogy száguldozzunk vele.
Kellően nagy és jól pakolható a csomagtér, fejedelmi az utazókabin mérete, kényelmesek az ülések. Hibátlan infotainment, Android auto - Waze, Spotify, stb. Csendes utastér, szépen szóló audio.
Nagyon elégedettek vagyunk a kocsival, sokan vannak vele így, gombamód szaporodnak a városban a használt, importált testvérei.

Hibalista

- Semmi hiba eddig

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2017
Kényelem (7) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 25000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 9000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 3 l
Előző autója? CR-V Következő autója? CR-V PHEV ha lesz addigra, ha nem, ugyanez
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.3/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Mitsubishi Outlander 2012

További ítéletek (8 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)