Férfias családi auto
A Hoványnál vettem Szegeden, és kifogástalan kiszolgálást kaptam, mind az ajánlatadás, mind pedig a lebonyolítás során.
Alapfeltétel volt, hogy legyen benne kapcsolható, és ne fix négykerékhajtás.
Alapvetően külsőre tetszett meg az auto. Női autót nem akartam, így a Honda CRV, Toyota Rav4 kiestek, Qusquaj belül alacsony, ja és ezekben nem kapcsolható...,a KIA-hoz meg nem volt elég bátorságom. A Nissan X-trail belsőre jobban tetszett , de amikor beültem egy X-trailbe aminek tetőabalaka volt és legalsó ülésállásban is hozzá ért a hajam a tetőhöz, akkor már nem volt nehéz eldönteni, hogy nem a Suzuki Ignis külsejére emlékeztető, bár tesztekben agyondicsért X-trailt választom.
Amikor átvettem az autót az eladó azt mondta, hogy kb. két nap kell mire meg fogom szokni, korábbi benzines autóm után. Amikor kikanyarodtam a szalonból a főútra gyorsan le is fulladt, persze rájöttem, hogy 3-asban indultam, ami elég ciki, de legalább nem 1-esbe fulladt le. Azért az 1-esben indulást picit szokni kell, elég rövid a kuplung út, legalább is a korábbi autómhoz képest.
Egy hét után az a véleményem, hogy aki nem egy 20 millás 300 LE-s állatból ül át, annak nagy élmény lesz, hogy milyen brutálisan meglódul, ha az ember rálép a gázra, mindegy hányasban van +/- egy fokozat nem érdekes. Amikor beindul már csak az a kérdés, hogy lehet vele megállni, azt is brutálisan, egyszerűen megáll a két tonna.
A motor hangja amig hideg egész ijesztően traktoros, de amikor bemelegszik és 140-150 el mész az autópályán, meglepően kicsi a hangja, még halkan is lehet benne komoly zenét is hallgatni.
Remélem pár év múlva is jó véleményem lesz, ha nem felejtem el majd kiegészítem ezt az írást.
- Nem romlott el semmi, jól is néznénk ki!
Méh sehova
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |