Autók » Mitsubishi » Outlander (2003-2006)

Outlander 2.4 4WD

Hideg luxus

Még soha nem volt SUV-om, a divathullám vidékre is elért, úgyhogy vettem egyet használtan. Tetszik benne, hogy elég egyedi autó, nem jön szembe 100 naponta. A hátsó üvegek sötétítettek, az orra kidomborodik, ez erőt sugároz az autónak, nem nagyon kell az elsőbséget bizonygatni az utakon. A 2.4-es motor pont megfelelő. Induláskor nyomatékos (bár kissé idegesen viselkedik 1-esben), autópálya tempónál kb. 3600-at forog a motor, így a zaj nem nagyobb, mint egy középkategóriás limuzinban. Ez kb 150-ig van így, utána rohamosan növekszik a zajszint, bár még így sem zavaró. Érdekes, hogy a motor ilyenkor kezdi megmutatni, mire is képes valójában, 160-nál még határozottan gyorsít -sokkal gyorsabban nem mentem vele, bár szerintem 200-ig simán vinné a kocsit.
A fogyasztása egész elviselhető. 9.5 liter alá soha nem sikerült vinni, de 11 fölé sem. Egy ekkora benzines autótól ilyen menetteljesítmények mellett szerintem teljesen elfogadható adat.
Hátránynak talán a kényelmet tudnám felhozni. Egyrészt a rugózása olyan feszes, mint egy sportkocsinak -minden úthibát jelez az autó, az ember szinte összeszorítja a hátsóját (cserébe viszont nem dűlöngél, nagy a kanyarsebesség). Másrészt a belső anyaghasználat nem az európai szemmel elvártat hozza. Hiába a csúcsfelszereletség (automata klíma, bőr belső), a műszerfal kopogós műanyagból készült, a fedélzeti számítógépet csak a kmóránál lehet kezelni (kissé balesetveszélyes, mert ha oda nyúlkálok nem tudom a kormányt elfordítani), az indexkart pedig mintha egy swiftból hozták volna-nagyon olcsó benyomást kelt, bár hibátlanul működik. Mindez engem nem zavar, mert egy alsó-középkategóriás autó áráért vettem (3.7 MFt 4 évesen), de újonnan, közel 8 millióért valószínű nem vettem volna meg.

- Még nem romlott el rajta semmi, a kötelező szervízhez magam szereztem be az anyagokat, magán szervíz végezte a cseréket

A nyíregyházi Mitsubishi szervízben az állapotfelmérés fogalmát nem ismerik, a semmiért húztak le rólam 15e. Ft-ot, többet nem mennék oda.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2004
Előző autója? Megane Következő autója? Még nem tudom
Verdikt (6.8/10)

Mitsubishi Outlander 2003 (2004)