vörös ötös (Lancer 1.8 Intense)
Eddig inkább csak olvastam a "népítéletet", de ennél a kocsinál már tényleg szót kell kérni.
A kereskedő (Mitsu-Hovány) rendben volt, az áralku pozíciómat elismerve még ingyen extrákat is betett a verdába (króm kipufogó vég, műa. tálca a csomagtartóban). Ahhoz képest, hogy más kereskedőnél (német autó) fél órát vártam arra, hogy valaki egyáltalán rám emelje a tekintetét, ez elég szép eredmény.
Szubjektív: Gyakorlatilag első személyes találkozáson eldőlt, hogy Lancer, a külső (felni, stb.) miatt pedig, hogy Intense felszereltség. A szín orient "dögös" vörös (raktáron már csak szürke volt, így ez nem volt alternatíva), egyértelmű hogy az utcán megbámulják (ilyen kocsim sem volt még, furcsa érzés). A 143 LE teljesítmény elégnek tűnik, bár igazi erényeit a kocsi tényleg a hegyekben mutatja: nagyon jól kormányozható, és kanyarokban is stabil
Ojjektív: fogyasztás a korábban néhány esetben leírt horrorisztikus adatokhoz képest teljesen vállalható. Nemrég város-autópálya-hegyvidék menetben 8,7 liter volt az átlagfogyasztás, ami kezdésnek nem is rossz. Szerintem a belseje teljesen rendben van, a műanyagok illesztése ugyanakkor 1-2 esetben kritikán aluli. Hi-fi (RF 7 hangszóró) álom, mintha a nappaliban hallgatnám a zenét. A 18-as felni miatt a gyengébb minőségű utakon nyilván nagyobb a menet zaj, de jóval rosszabbra számítottam.
Verdikt: teljesen vállalható autó, ami szerintem simán összevethető az egy kategóriával fejebb pozicionált kocsikkal.
- eddig semmi
sehova