Szeretni való japán
Eddig föleg olasz autóim voltak és nagyon meg voltam elégedve velük.A véletlennek köszönhetem,hogy most egy Mitsubishi Lancer megelégedett tulajdonosa vagyok már egy éve. 1.8 motorral szerettem volna megvenni,nemcsak a nagyobb teljesitményü motorért,hanem az a tipus sok olyan alap felszereltséget tartalmaz amit 1,5 ös nem tud.A féléves várakozást tul hosszú idönek tartottam.Nem bántam meg a 1,5 ös motor az én igényeimet kielégiti. 13000 km-t autóztam vele és eddig csak pozitiv dolgokat irhatok.Nagyon jó az útfekvése,kanyarokat finoman veszi.At 1,5 motor meglepöen rugalmas,jó a gyorsulása és emellett takarékos.Nem rég voltam 2000 km-es autópályás uton 140-160 km-es sebességnél 3 személlyel,tele csomaggal 8-8.4 fogyaszást produkált.Viszont a motorzaj ilyenkor lehetetlenné teszi a rádió hallgatást,akárcsak a beszálgetést is.Az eddigi hozzászolok megemlitik a könyöklö hibáját,valamint,hogy nem lehet látni a rádió világitását,de eddig senki sem kifogásolta ,hogy a rádiót csak gyújtás alatt lehet használni.Ez a régebbi kocsiaimnáll(Alfa, Lancia) nem igy müködött,ha utas ül az autóban és én kiszállok szeretem kivenni a kulcsot,de akkor nem szol a rádió. Evvel együtt a Lancer nagyon szerethető autó,bár ez sem tökéletes.Ujabb 4000 km-es nyugat-európai út tapasztalatát osztanám meg.Első nap1000 km-t tettem meg szerencsére Budapesttől autópályán és elég temposan kellett autózni átlagban 130-140 között, de időnként(külföldön) néha 160 és egy rövid próbán 190.A sebesség függvényében a fogyasztás 6.5 -7.4 között változott.Nagyon tetszett a kocsinak a kényelmes ülése,egésznapos vezetés után is minden hátfájás nélkül szálltam ki belöle. Összeségében ismét jól vizsgázott a Lancer,de egy dolog nagyon bosszantott. Miután elhagytam Magyarországot az autóban levö óra össze-vissza járt.Volt,hogy egy külfödi adóra hangoltam a rádiót akkor egy darabig müködött az óra,után kezdödött minden elöről.Itthon továbbra is jól jár.Nem tudom,hogy ez hány embert érint . A szerviz sem tud rá megoldást.Egyszerü digitális vagy analóg órával megoldhatták volna és nem a rádiótol jövö RDS jelektöl függjön
- Eddig semmi
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2008 |