A vad fekete
1.8-as motor, Instyle (legmagasabb) felszereltség. 3 hónapot vártam rá, de megérte. Vezettem 1.5-öst (tesztautó), ég és föld a kettő. Arról nem beszélve, hogy Japánban szerelték össze, ami számomra megnyugtatással tölt el, plusz -mint kiderült- a japán változatban (értsd: 1.8-ban) japán váltó van, az 1.5-ben nem.
A felszereltségét tekintve minden van benne, amit az ember kívánhat. Bőr, bi-xenon, kanyarfényszóró, aut. klíma, Rockford-Fosgate hifi, navigáció, 16:9 érintőképernyős képernyő, DVD, 30 Gb winchester, Bluetooth-os telefonkihangosítás, kulcs nélküli indítás, eső- és fényérzékelő, hűthető kesztyűtartó, 18´´ felni, spoilerek. Mindezt 6,5 millióért semelyik márkánál nem kaptam volna meg. Arról nem beszélve, hogy nagyon vadul néz ki, ahogy írták az előttem szólók is, állandóan megfordulnak utána, nézegetik, elismerően bólogatnak az emberek. Hihetetlen élmény. :)
A futóművet nagyon jól eltalálták, kegyetlenül fekszik a kanyarokban, nem billeg, nem csúszkál, mintha sínen menne az ember (bár ez valószínüleg köszönhető a 18´´ felninek is...).
A motor városban több mint elég, autópályán épp jó. Kipróbáltam, óra szerint 210 a vége, tehát mondjuk azt, hogy a gyári 204 km/h-t erőlködés nélkül hozza, mindezt úgy, hogy belül alig venni észre, nagyon jól hangszigetelték. A fogyi a kezdetek után beállt olyan 8 literre városban.
Hibák: a könyöklő valóban lehetne 10 cm-rel hosszabb, de a 190 cm-mel még tudok rajta könyökölni, gondolom egy 160 körüli ember már nem tudná használni. Kevés a tárolórekesz, pontosabban nincs. Viszont pohártartóból összesen van 6. A gyári könyvekkel megtelik a kesztyűtartó, más meg nincs... A navi kicsit butácska Pesten kívül, állítólag majd ősszel frissítik, de hogy ne legyen rajta az M6-os, vagy pl Pécs...
Ennyi. Őrülten szeretem: gyönyörű, jól megy, kényelmes, jól felszerelt, "olcsó" volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
- Csoda lenne,ha már most... :)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Mitsubishi Galant 2.5 V6 | Következő autója? | az még messze van |
Verdikt | (8.1/10) |