Autók » Mitsubishi » Lancer (2007)

Lancer 1,5 Inform Safety

A megbízható TÁRS

A Lancer nekem már a 3. új autóm. Az első még egy Suzuki Swift volt, amit csak presztizsből cseréltem le egy 1-es Focusra. Mivel azzal a 3. évtől kezdve nem voltam megelégedve ezért döntöttem, hogy ismét veszek egy új autót, aminek feltétlenül japánnak kell lennie. először még a Mazda3 volt a befutó, de megláttam az új Lancert és nekem ez kellett.
Először Kaposváron érdeklődtem, ahol nem igazán találtam meg a közös hangot az értékesítővel, ezért Siófokon próbálkoztam, ahol teljesen korrekt módon álltak a vásárláshoz.
Minden számomra fontos részletben meg tudtunk egyezni.

Az első próbaút során két dolog volt zavaró az egyik az, hogy a Focusban szinte nem is lehet hallani a motorzajt, míg a Lancerben kicsit sportosan duruzsol az erőforás, mivel szerintem sok 1,6-ost megver a Lancer.
A második az, hogy a váltó japánosan kemény határozottan kell kezelni.

Ami tetszett az a menetdinamika illetve a nagyon preciz kormányzás, a rövid fékút.

Azóta közel 30.000 km-t beletettem de nem igazán volt kivetnivalóm az autóban, mert nagyon megbízható, fogyasztása szerintem kicsit a "nagyobb" lábam miatt 6,5 l/100 km.

A korábbi típusokhoz képest még annyit változtatnék, hogy a műszerfal hátterét zöldre változtatnám, a CD kijelzőjének a világítását is át kéne tervezni, illetve a Fed. számítógép kezelőgombját az irányjelző-kapcsoló végére tenném, mert az kicsit kényelmetlen, hogy előre kell nyúlni a műszerfalhoz, ha meg akarok nézni más adatokat is.

A szervizeléssel nagyon meg voltam elégedve!!!!
Bármikor tényleges bizalommal fordulhattam a siófoki Mitsubishihez, legyen szó felni-, gumi- vásárlásról, vagy magáról a kötelező szervízről.
Ekkor ért az egyik legkellemesebb meglepetés amikor
horribilis összegre számítva érkeztem oda és megelégedve távoztam, mert kevesebbe került, mint a Fordomnak a 3. évi kötelezője.

Összességében azt ajánlom, aki megnegedheti magának, felejtse el a német "megbízhatóságokat", tegye le a szavazatát a japánok (MITSUBISHI)mellé!!!

- A vásárláskor kértem bele +-ba ülésfűtést, amely meghibásodott, de ezt a siófoki szervíz díjmentesen cserélte!!!

Fenntartási költség (9) Évjárat 2008
Előző autója? Focus I. Következő autója? Lancer
Verdikt (8.5/10)

Mitsubishi Lancer 2007 (2007)