Szemem fénye :D
Az elözö autóm is Lancer volt ,(csak az még 93-ból) így egyértelmü volt,hogy milyen lesz a következö.A kesztyütartó formája/tapintása szinte ugyanolyan,mint ami a 93-asban volt a csomagtartó és a tanksapka kallanytyúja pedig egy az egyben ugyanaz.Ez nekem pozitívum.Az üléseknek nincs oldaltartásuk,ami így szintén változatlan maradt a 13 évvel korábbi modellhez képest,egyedül a méretük növekedett.A belseje nagyon tetszik,csak a kormány lehetne egy kicsivel kisebb,valamint a szervórásegítés lehetne gyengébb.Hátul kényelmesen elférek magam mögött (185 cm),de igazából egy kicsit nagyobb helyre számítottam.
Lehet vele 2 méternél kicsivel magasabb szekrényajtót szállítani:hátsó ülések ledönt,jobb elsö ülés szintén.
0-100 : 11,2 a gyári adat,de a "hátbavágást" sokkal inkább akkor lehet érezni,ha 40-45 km/h körül kettesben elkezdjük
lassan de határozottan lefelé nyomni a gázpedált vagy ugyanez hármasban 60-65 km/h-tól.Feljebb nem érdemes fickóskodni:)Tehát az álló helyzetböl való indulásból nekem csak a hangok (guminyekkenés,motor ordítása) maradtak meg a g-hatás helyett :)
Kanyarstabilitás:ez szerintem nagyon ott van,egy kicsit döl a karosszéria,de dögöljek meg,ha nem igaz:élvezet vele kanyarogni.Persze van egy határ,amitöl mindegy mit csinál az ember,tolja az orrát.Ha keményen megfékezzük és a kormány nincs 100%-ig egyenesben,akkor mozgatja a popóját,de ez is inkább élmény szinten van,minthogy megijesztene.A váltó pontos,a kuplung pedig pille könnyü,amiröl nem tudom eldönteni,hogy jó vagy rossz tulajdonság :)
Tankoláson kívül más dolgom nem volt,pedig rendszeresen ellenörzöm amit tudok.
A fényezés egy kicsit mintha érzékeny lenne vagy inkább vékonyka,mert az elsö hónapban már találkoztam apróbb karcokkal.
Mindent összevetve:egy nagyon jó autó,a kérdés csak az,hogy ki mit vár töle.Bármelyik mai népszerü 1.6-ossal felveszi a versenyt ami az összerakást,menetteljesíményeket,megbízhatóságot illeti.Kényelem és csilli-viili dolgok terén én úgy érzem,hogy ennél az autónál csak a legfontosabb dolgokra koncentráltak.Mondhatjuk úgy is,hogy amit itt elveszít,azt megbízhatóság terén visszaszerzi.
A forgalmiban az alvázszám J-vel kezdödik,tehát ezeket japánban szerelik,nem hollandiában vagy mittoménhol:)
Mindenkinek ajánlom,aki nem döl be a marketingnek.
- ugyan már
Sopron Axus Car
Nagyon készségesek voltak,de mikor legutóbb arra jártam csak üres falakat láttam :(
Veszprém Auto Anteus
A nagyfönök egy kuki
Rajta kívül mindenki barátságos,a szerelök segítökészek.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Lancer | Következő autója? | Mitsubishi Lancer (haha) |