Nem szép, de különleges
Sokat gondolkoztam autóvásárlás előtt, mire cseréljem az 1.4-es Focust. Mindenképpen 100 LE körüli 1.6-ost akartam, mivel a Focussal a teljesítmény és a fogyasztás volt a legnagyobb problémám. Váratlanul jött szóba a kombi Lancer, mikor találtam egy 1 évest az új árhoz képest lényegesen olcsóbban.
Leginkább a Japán precizitása fogott meg, a váltó, a kuplung, az ajtók záródása, ...stb. A motor lenyűgüzött, simán hazudhatná a gyáró hogy 115 LE. Olyan egyenletesen adja le a nyomatékot 1800-ról 6000-ig. Nállam vége az 5000-es váltásoknak, tökéletesen haladós itt 2500-nál. Persze a motor hangját néha érdemes meghallgatni.
Tény, hogy a Lancer se kívül, se belül nem a legmodernebb, nem a legdizájnosabb, de sötétebb színben könnyűfém felnikkel egész pofás.
És mégis, engem állítanak meg a kútnál hogy körbenézzék az autót. Egyedi és különleges. Ezt szeretem!!!
Fogyasztási rekordokat nem döntök, de nem is törekszem rá. Tempósan haladósan közlekedve feláldozom azt a +1-2 litert.
Egyébként is... a Focus 10 litert evett és nem ment, a Lancer 8,5 litert eszik 160-as tempónál, így nem panaszkodom.
Véleményem szerint ez egy nagyon szerethető, különleges, megbízhabó autó! Ajánlom mindenkinek, - a kombit úgy se tudjátok beszerezni :) - az hál Istennek marad különleges!
- Semmi, remélem az elkövetkező 200 ezer km-ben sem.
Hovány Autoplanet Kft. Kecskemét
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |