Harapósnak kinéző, nem túl erős, de szerethető beluga
Egy korábbi, 1992-es GLX-es Mitsu Lancer-ből ültem át, az 1500ccm-es volt, ahhoz képest nekem ez a kettővel újabb típus gyenge a maga 75 lóerejével. De mivel nem szeretek száguldozni ez is megteszi. Nagyon barátságos belülről, szerintem a formája is elég pofás. Eleinte nem szerettem, hogy fehér, de ma már nagyon megbarátkoztam vele, a króm hűtő nagyon feldobja, és ezeknek így valahogy másabb, férfiasabb az orruk mint pl. a metálzöld, ezüst stb. színűeknek. Nagyon kellemes és könnyű vezetni, igaz, ahogy mondtam nem egy Ferrari, a klímával együtt már különösen nem az... Viszont cserébe országuton 6 alatt eszik, városban 8-at autópályán 7. A gyorsulással van a gond, nagy a kaszni ekkora motorhoz, egy 1600-os biztos csúcsszuper lehet. Ha már viszont megy, akkor simán viszi a 140-et autópályán, négy személlyel, cuccokkal. Én mindenesetre remekül érzem magam benne, az az igazság. És nagyon megbízható (persze, japán autó - de vesz még valaki másmilyen autót?!). Ami esetleg még negatívum, hogy nem túl nagy a csomagtartó, sedan lévén, de négyen cuccokkal azért befértünk.
Az előző Mitsu´ Lancer-t 290.000km-rel adtam el, annak sem volt semmi különösebb baja, simán elmennek ezek a jószágok félmillióig gond nélkül, ha ügyel az ember rájuk!
- Nem az tönkremenős.... Az ablaktörlő romlott el, de szerencsére nem autópályán szakadó esőben. Azt mondták ez típushiba, valami kábelgond. 10 perc alatt megreparálták, semmi gond nem volt vele azóta.
- Más hiba nem volt semmi. (szíj, olaj, meg ami kell csere volt, ahogy kell időben).
Kis magánszerviz. Lelkismeretes munka, de néha-néha nem túl precíz, de ezt a rengeteg munkának tudom be. Hja, ritka ma megbízható szerelőt szerezni, két hétre előre általában ő is foglalt...!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | Lancer | Következő autója? | valamilyen 4wd, de azután csakis Mistubishi |
Verdikt | (8.2/10) |