A család és a bulik autója
15 évesen, friss műszakival vettem meg (osztrákiából hozta be kereskedő).
+ Eddig egyszer nem indult (-20 fokos éjszaka után), csak hidegindító segített rajta.
- Rozsda eszi rendesen.
+ Egyedi, a csajok megnézik az utcán.
- Egyedi, drága az alkatrész, mint minden japán autóhoz.
- Az alja alacsonyan van, minden parkolásnál figyelni kell, nehogy az első spoiler súrlódjon.
+ Viszont kanyarban nagyon tapad. Alacsonyan van a súlypontja, nem sodródik, nem billeg.
- Kemény a rugója, a magyar utak eszik a futóművét.
- Az 1.3 motor gyenge az egy tonnás súlyhoz.
+ Cserébe keveset eszik, és megbízható a motorja.
- Fékek gyengék.
+ A belseje és a csomagtartó tágas, vígan elférünk benne négyen+kutya+tele csomaggal.
- Az ülések túl puhák, hosszú távon kényelmetlenek.
A hibáit veri az a tény, hogy megbízható, és a motorja egyszerű, mint a csipesz.
- Gömbcsukló (4ezer,-), hossz stabilizátor rúd a jó kis magyar utak miatt tönkrement. - Kipufogó törött volt, később egy alacsony járda leszakította lambdaszondával katalizátorral együtt. Ezek javítása együtt 100ezer forintot vett el. Ebből 40ezer a katalizátor, 20ezer a lambdaszonda volt.
4 Tölgyesi Autójavító és Autószervíz Kft.1135 Budapest,Szent László u. 99.Átvizsgálás után a szerelő felhívott. Megbeszéltük, hogy mi mennyibe fog kerülni, és hogy végül is mi a gond az autóval. Két nap múlva kész volt.Annyit fizettem a végén, amennyit megbeszéltünk.Azért 7 pont, mert az állítólagos rossz gumikopás miatti rázkódást nem javították ki, csak lecsillapították.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |