Autók » Mitsubishi » L400 (1995-2005)

L400 L 400 2,5 TD 4WD

Megbízható traktor-busz

2000-ben újjonan sikerült megvennem a cégünknek,de családi autónak is használtuk.5 személyes teherautó volt.Nagyon tetszett a formája és tudtam,hogy jók,ugyanis a nagybátyám már évekkel ezelőtt egy L 300 4WD-vel járt és csak jókat mondott róla.A motorja 2,5 turbo-diesel,de intercooler nélkül,így 84 LE-s volt.Nagyon jól gyorsult,sok személyautót is levertem gyorsulásban,de csak 120-ig.Itt a motor 3.500-at forgott és nagyon zajos lett az autó,mivel teherautó révén nem volt hátul szigetelés.Egy 6. fokozatot nyugodtan elbírt volna.Utánfutót meg sem érezte.A fogyasztás a legfinomabb vezetési stílussal is 9 liter volt.Voltam vele Olaszországban,Ausztriában többször is,de ez az autó nem autópályás közlekedésre való.Viszont helyi-helyközi közlekedésre kiváló volt.Terepen nagyon jól ment.A Duna töltésen le-fel,semmi gond.Motocross pályákon is végigmentem,a nagyobb siratókon is gond nélkül.Vettem rá négy Dunlop hógumit és télen nem volt akadály.Gyorsulásban havas-jeges úton nem igazán volt ellenfél.Motorháztetőig érő hóban is símán ment.Egyszer egy kisebb árokba belecsúszott egy 814-es Merci tgk.,én kihúztam a Mitsuval!Az ott álló kisebb "tömeg" nem hitt a szemének!
A feleségem is szerette az autót,mivel télen amikor már mindenki gyalog járt,ő akkor is autóval ment bevásárolni.(vidéken nem igazán jár hótoló)
Ami nem tetszett,hogy a hátulja nagyon pattogott.Meg a szervízköltségek.Szintetikus olajjal a 7.500 km-es olajcsere intervallum abszolút felesleges!Más márkájú,ugyan ilyen konstrukciójú motorral felszerelt autóknál sem kell ilyen sűrűn olajat cserélni.Ez csak egy "lehúzás".
Összességében az autóval meg voltam elégedve,a hosszú utazásokat kivéve.Sajnos 2 éves korában kénytelen voltam eladni.

- Fél éves korában kiégett két izzítógyertya.Nem cserélték ki garanciában,de az egyik szerelő szerzett olcsón.

Mobil Land-Mitsubishi kereskedés,Szekszárd (azóta becsődöltek)

Fenntartási költség (7) Évjárat 2000
Előző autója? Nissan Vanette Cargo 2,3 D Következő autója? Mitsubishi Pajero 2,3 TD Safari,1985
Verdikt (6.4/10)

Mitsubishi L400 1995