A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Mitsubishi » Galant (1996-2006)

Galant 2.0 GLS 

Az ítélet értékelése
3,0(4 db)

Autóba öntött elmebaj

Szöveges ítélet

Először is szeretném leszögezni, hogy aki szép és takarékos autót keres, keresse tovább! Olvasni persze szabad, de ez egy prémium autó, és nem tűri a félmegoldásokat.

Akinek viszont olyan jármű kell, ami tágas, kényelmes, egyláb-egyujjas, és jól esik, ha önkéntelen fejforgatásra késztet tisztes állampolgárokat, az kösse föl a gatyáját. Nem azért, mert ez egy problémás autó - nem az. Csak irtó nehéz nem szétbarmoltat találni belőle!

Amikor 2014 Decemberében úgy esett, hogy kéne egy autó, a tanácstalan keresgélés valami elmebajos perverzióba torkollott, amikor megláttam ezt a típust. Ennek engedve már nem tudtam ráfanyalodno semmiféle ésszerű, megfizethető megoldásra, úgyhogy marad a reménykedés :)

A Mitsubishi Galant nyolcadik generációja sajnos a saját szépsége áldozata sok tekintetben. Ilyen szép autó majd akkor lesz legközelebb, amikor mi már távcső nélkül nem látunk át az autópálya másik felére, és az egyik húszéves suhanc dizájner meglátja egy múzeumban az e30-as BMW kasztnit, és sárgára verejtékezi a párnáját, hogy miért titkolták el előle, hogy a járművek lehetnek ilyenek is, majd deviánsan bedugaszolja magát a tervezőfelszerelésbe, és kirajzol magából egy formát, amiről mindenki azt hiszi majd, hogy micsoda újdonság, mennyi erő és aggresszió, pedig csak valaki visszanyúlt abba az időbe, amikor tudták, hogyan lehet a négykerekű hajó köré úgy odahajtogatni a lemezházat, hogy a kedves leendő tulajdonos minden be-és kiszálláskor érezhesse, ez itt szép, jó, erős, szeretett gépének van szíve, és viszont szereti őt. Én ezt látom ebben a Galantban. Meg a japánok makacs akarását.

És ezzel térjünk is rá, hogy mit is vesz, aki ilyet vesz. Sokan meglátják, és azt hiszik, hogy akkor ez most egy huligánautó, főleg ha esetleg az érett korú verdára befigyelt egy-két "optikai tuning" is. A gond csak az, hogy amikor ez készült, minden eszükbe jutott a kolegáknak, csak az nem, hogy majd őrültködni akarunk vele. Pedig - és itt a csapda - lehet. Mert hogy a tizenkét mázsához a százharminchat lóerő, az tud ilyet is. Alatta viszont egy olyan futómű dolgozik, ami mindenáron sétaautókázást fog csinálni a dinamikus vezetésből. Ehhez jönnek még a váltóáttételek. Ha pörgetni kell, 120-nál kéri a 4-est, de 70-en meg méltatlankodik, hogy hogy képzeled, hogy ötösben mered hagyni. Na ennyit a spórolásról. Ennek ellenére eddig még mindig kijöttünk 10 L alatt, de ebben nagy szerepe van a 80% országúti használatnak.

A beltérben a plüss és a műanyagok aránylag jól bírják, kicsit bejön a szélzaj, de azért egy 17 éves autóban dícséretes, hogy nincs nyiszorgás, reszelés, kopogás. A rozsda viszont vadul nekifogott enni, valószínűleg nem először, hiszen több panel is cserére szorult már. A dolgok alapvetően kézre állnak, nekem külön pozitívum az olyan kis apróság, mint az ablaktörlő, amin fokozaton belül is állítható a törlés időköze. A középkonzol egyszerű, a klíma kijelzője csak sötétben látható, napsütésben találgatunk. Na, erről a klímáról is álljunk meg egy szóra. Ugyanis automata, és néha kicsit önálló életet él. Ezt úgy kell érteni, hogy attól függően, hogy mekkora különbség a kívánt és a szenzor hőmérséklete között, lenge fuvallatról hajszárító erősségűre vált minden figyelmeztetés nélkül. Javára legyen mondva, ha belenyúlsz, nem okoskodik tovább. A fényszórók is említést érdemelnek, méretükhöz és képest ugyanis kielégítően fényesek.

Összegezve, pozitívumok:
- Tágas
- Kényelmes és ergonomikus
- Finom, könnyű kezelni
- Stílusos, vonzó megjelenés
- Jó az úttartása
- Súlyához megfelelő, erős, sima járású motor

Negatívumok:
- Prémium fenntartási költség, rosszul tűri az ideiglenes megoldásokat
- Univerzálisan fenyegeti a rozsda, ezért nagyon figyelni kell rá
- Alacsony hasmagasság, sok városi padka is gondot okoz
- Nehéz jó fogyasztást autózni vele
- Nehéz elfogadható áron (600 ezer alatt) jó állapotú darabot találni

Meg akarom tartani a kocsit, úgyhogy jó eséllyel lesz itt még mit olvasni...

Hibalista

- Gyújtáskábel elszalkadt - Kipufogó flexibilis csövet megette a rozsda

Ide hordtam szervizbe

Munkatárs apja, régivágású, technikát meg nem vető ügyes kezű szaki. 9 pont hogy nehogy elbízza magát :)

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (5) Évjárat 1997
Kényelem (8) Használati időtartam 0 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 270000
Megbízhatóság (8) Vezetett km 5000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 9 l
Előző autója? BMW 524TD Következő autója? Marad amíg megy!
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.2/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Mitsubishi Galant 1996

További ítéletek (48 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)