Autók » Mitsubishi » Colt (2004)

Colt 1,3 Invite Plus

Süti

Életem első autója lett ez a Colt,és soha rosszabb kezdetet!Nem sok autóval volt tapasztalatom,eddig Suzuki Swift Sedan-t,Toyota Corolla-t és Yaris-t vezettem,ezekkel mind elégedett voltam.Többek között ezért is akartam mindenképpen japán autómárkát,vagy esetleg koreait (Hyundai, vagy Kia).Nálam a legfontosabb szempont az autó megbízhatósága,az összes többi utána jön.A Mazda 3 túl drága az én zsebemnek, az új Honda Civic nem tetszik, a Toyota pedig digitális műszerfallal szállítja a Yarist,így maradt a Mitsubishi.Raktáron levő, ötajtós modellt vásároltam, piros színben, ami élőben még szebb, mint képen.
Az autó remek.Kezdeném azzal, hogy hatalmas a belső tere ahhoz képest, hogy kívülről nem batár.Corollában és Yarisban tudok könyökölni az ajtón, itt viszont nem, és a lábaim is elférnek (185 cm a magasságom). Az ülések, beleértve a vezetőét is, kényelmesek.
Tartottam az első úttól, vajon hogyan fog viselkedni az autó, különös tekintettel a kuplungra, váltóra és fékre. Az első pár kilométer alatt sikerült megnyugodnom. A kuplung "puha" (nem kell extra erő lenyomásához, de mégis érezhető), a váltó érzésem szerint hosszabb úton mozog, mint a Yaris-é, de rövidebben, mint az 5 éves Corolláé, és pontos; a fékkel jobb óvatosan bánni, mert nagyon harap.
A motor bejáratós, így a teljesítményéről nem nagyon tudok szólni, ellenben a hangja nagyon szép.
A gyári audio cucc (cd + hangszórók) kielégítő, falat nem lehet bontani vele.
Lehet, hogy kevés a tapasztalatom az autókkal, de nagyon lelkesen fogadtam, hogy nem pumpa található a csomagtartóban, hanem szivargyújtóról üzemeltethető kompresszor;van gumijavító vegyszer is. A kesztyűtartóban van egy rekesz, ahová üdítőspalack tehető, és lehet hűteni. A légkondi is elég jól hűt; a fedélzeti számítógép mutatja, hogy hány km-t tehetek még meg a rendelkezésre álló üzemanyaggal.
Az autót ajánlani tudom, főleg azoknak, akik (nem fájdalmasan) egyszerű, felhasználóbarát járműre vágynak. Mindenki persze ne vegyen ilyet, nem szeretném, ha minden harmadik szembejövő ez a márka volna.

Írok majd még, ha lesznek fejlemények.

Friss:túl vagyok párszáz kilométeren, és kezd életre kelni a motor, ha nem figyelek,könnyen meglódul..Az átlagfogyasztásom 5.5 liter.Volt, aki panaszkodott, hogy zörögnek a műanyagok-nálam nem;hátramenetben sem reccsen a váltó. A gyári cd lejátszó jól viseli a hazai útviszonyokat, a cd nem ugrik.
Továbbra is élmény vezetni az autót.

Hét év problémamentes használat után eladtam. Ez idő alatt csak az előírt karbantartásokra kellett költenem, plusz tankolás. Az eladás oka: akartam egy nagyobbat, az is Mitsubishi lett.

- Szerencsére semmi,de még új.Remélem,a kötelezőn kívül nem lesz szervizben.

Nem volt még szerelőnél, ezért az 5-ös ítélet.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző autója? Következő autója? Mitsubishi Valamilyen
Verdikt (8.4/10)

Mitsubishi Colt 2004 (2004)