Kis dízel erőgép
2007-ben lett behozva németországból, 13000Km-el, hibátlan állapotban. Eleinte szokni kellett a váltót, mert főleg hidegben egy kicsit nehezebben ugrik a helyére a fokozat. Maga az autó pár nap alatt megszokható, belakható. Városban ideális, parkolni gyerekjáték vele, szinte bármilyen kis helyre befér. Futóműve átlagos, nagyon vadul nem érdemes szerpentinen használni, de nem is arra való, városban szépen veszi az úthibákat.
Belül hatalmas hely van, mind elöl, mind hátul, külön plusszpont a hátsó üléssor variálhatósága. Csomagtartó két embernek elég, de nagyobb utazásokhoz már szűkös. Esztétikailag szerintem elmegy, bár a középkonzol kicsit koncepciónélkülinek tűnt. Hangszigetelése jó, csak nagyon hidegen van némi ütvefúróhang, 120 felett azonban eléggé szélzajos.
A motor zseniális, 3 hengeres 1,5-ös merci turbódízel. Itthon nem árulták ezt a verziót, pedig, ez illik szerintem hozzá a legjobban (volt alkalmam 1,5-ös szívó benzineshez, az elég lomha), Németországban lazán ment 190-et teljesen megpakolva. Nyáron még városban is simán el lehet járni 5,2-vel, pályán 140-nél 4,8-at kért (110-es tempóval előcsalogatható a 4 literes álomfogyasztás is). Télen viszonylag gyorsan melegszik (nulla fok körül 4/5km), és a városi fogyasztásban - még amikor rövid utakra használtam - sem tudtam 7,2-nél feljebb menni.
Hibalista nulla, soha semmi nem romlott el benne, akkumulátora még a gyári!
Nagyon megszerettem, megbízható, erős alacsony fogyasztású, és fenntartású kisautó.
- Semmi
Duna Autó