És teremté az ördög a Coltot
Nagyon szeretem, és nagyon útálom! Ennyire "nagyon" autóm még nem volt. Pörgős, stabil, jó fékekkel, jól eltalált szervóval. 4000 fordulat után kifogyhatatlan az ereje az 1,3.-hoz képest. Tuti élmény vezetni. Ha figyelek a fogyasztásra 6l-ből kijön de, ha alázom a többieket 12l is simán lecsúszik a gigáján. De! Állandó a zörgés az autóban, hetedik hónaposan még egyik autómban sem kellett váltót cseréltetni. A hőmérsékletre pedig allergiás. Csak 20c´ körül érzi jól magát.
pl.:-15c´ A kuplung késleltetve jön vissza.
20c´ alatt minden műanyag zörög.
25c´ fölött kinyílik a kesztyűtartó (csere után megoldódott)
15c´ alatt nem lehet recsegés nélkül hátramenetbe kapcsolni.
Hidegen az egyessel is problémája volt. "Az új váltót még nem tudom, nincs hideg."Az árához képest dühítő a minősége. Szerintem.
Közben eltelt fél év. Most 28000 km-nél járok, és megjött a hideg. Az új váltó is recseg, de már csak akkor ha hideg a motor. (végül is, szinte csak hideg motorral tolat az ember) Új hiba! a gyári CD 3c´ alatt nem adja ki a lemezt. Csak ha már fölmelegedett az autó, vagy rá nem csapsz a műszerfalra. (vigyázz kemény!) Egyszerűen röhejes. Az alkatrész utánpótlás is leginkább az "átkosra" jellemző. A váltóra 1 hónapot kellett várni, a kesztyűtartóra még többet. Most épp egy műanyag alkatrész van porondon, eddig 1,5 hónappal, ez tartja a rekordot, de még nem jött meg. Egyre kevésbé szeretem. Jövőre cserélem, de az biztos, hogy az nem colt lesz.
- Kesztyütartó 25c´ fölött magától kinyílik csere után megoldódott.
- Váltó és kuplung kit csere recsegő hátramenet illetve egyes fokozat miatt.
- Klíma ellenőrzés gyenge hűtés miatt.
SZ&B nyíregyháza
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2005 |