Autók » Mitsubishi » Colt (2004)

Colt 1.1 Inform AC CZ3

Dögös kis piros

Remek kis autó! 2005-ben (de talán most is) a kategória egyik legjobbja volt szvsz. Két (max 3) utasnak nagyon kényelmes (4 fővel és csomagokkal is utaztunk síelni, nyaralni, ki lehetett bírni úgy is). Az első ülések ill. műszerfal, felszereltség szinte "nagyautós". Minden ismerős dicsérte, nem gondolták volna, hogy egy ilyen kis autó ilyen kényelmes és dögös belül (természetesen kívül is, de ez nem is volt kérdéses :).

Ami nagyon szerethető: külalak (3 ajtós változat!), kényelem, egy kis jóindulattal a teljesítmény is rendben. Autópályán bármiféle gond nélkül bírja a 160-at órákon át, "sima" utakon viszont nem mindig van elég hely/idő felgyorsulni (75LE). Benne van minden elvárható kényelmi funkció (légkondi, elektromos ablak, stb.). A belső tér nagyon jól ki van találva, rengetek kis zseb, polc, tartó van mindenhol. A legötletesebb a kis (pohártartóba tehető) kuka, felejthetetlen (hiányozni fog). A fékek szintén szuperül működnek, az elefántfül méretű oldalsó tükrök nagyon jók.

Ami miatt másika szerettem volna a "végén": futómű (kanyargós utakon nagyon imbolyog, úthibákon ráz, nem ad teljesen megnyugtató érzetet, de az is igaz, hogy soha nem volt emiatt problémám). A váltó kicsit nehézkes, akadós, de meg lehet szokni, nem vészes. Az A oszlop rengeteg helyet kitakar, alaposan körbe kell nézni, a hátsó ablak is nagyon pici.

Összességében egy nagyon kényelmes és szép autó, a vezetési élmény is kellemes, jó szívvel ajánlom annak, aki kicsi autót keres.

- A kesztyűtartó zörgött néhány ezer km után, ezt szinte teljesen megoldották (a végén visszajött egy picit). 35.000 km körül előfordult, hogy gázadástól függetlenül leesett a fordulat, "nem ment". Kb. 5x fordult elő mire bevittem szervizbe, megoldották. Szinte a kezdetektől alacsony fordulaton csilingelt a motor, állítólag valamilyen felfüggesztés miatt. Egyszer meg tudták javítani, később nem akarták elhinni a szervizben... A vége felé (60.000 km) elég sok zörej jött, elég sook helyről, de ezt a remek utaknak tudom be. Hidegben nem nyílik fel teljesen a csomagtartó, jó nagyot koppan az ember feje rajta. Az első lökhárító alatti dísz (gumi) folyton le akart esni.

Saturn Service Kft. Pécs

Fenntartási költség (7) Évjárat 2005
Előző autója? Következő autója? Toyota Corolla 1.4 (2009)
Verdikt (7.1/10)

Mitsubishi Colt 2004 (2004)