Autók » Mitsubishi » Colt (1984-1988)

Colt 1,3 GLX

Japó-Nindzsááá

Az autót egy kollégámtól vettem, tehát az előélete többé-kevésbé ismert volt. A gép a ritkábbik ötajtós modell (én legalábbis ebből látok kevesebbet).
Nemrégóta van nálam, de amióta használom nagyon megtetszett a kis szegettszemű. Ahhoz képest, hogy ´86-os, a bele teljesen egyben van, gyári kalaptartó (!), ami nincs szétfúrkálva, hogy belemenjen a "Páájó", az üléseken nincs huzat és a kárpit mint az új! Extraként egy a két első ajtóra kötött központi zár és riasztó van benne :)).
Imádom benne az apró figyelmességeket, amiket elsütöttek a japcsik ´86(!)-ban. Pl.: kihúzod a hamutartót és világít benne egy rizsszemizzó, kinyitod a csomagtartót kigyullad a belső világítás, és ami überkirály, hogy még a hátsó ablaktörlő is állítható szakaszos üzemmódba (a Swiftekben pl. ezt hírből sem ismerik, pedig azok újabbak). Ja, és még valami a műszerfalon a középső szellőzőrostélyba tűzött Ambipur-ból nem esik ki a betét, mert alá van támasztva...:)))
Műszakilag szerintem korához képest tök jó, automata szivató, 5 sebesség (a váltó, hát el vagyok tőle ájulva, olyan pontos). A motortérben a koszba már virágot lehetne ültetni, de olaj sehol!
Előző autóm egy kocka Corsa volt. Ahhoz képest ez egy luxus autó. Nem is értem a II-es Golfok és hasonló pusztulatok agyonsztárolásának az okát...Azok FULL FAPADOK!!!
A kasztni már itt-ott megindult az enyészet útján, de a fajtatársakhoz képest - amiket látok - nagyon szép!
A vonalak szépen futnak, csak a sárvédőívek indultak meg egy kicsit, meg az ajtó oldala középen (ezt nem nagyon értem) és a csomagtérfedél alsó éle.
Szerintem 100-ért teljesen megérte :)))

- Még semmi.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1986
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 195000
Előző autója? Corsa 1,2S Következő autója? Ha tehetem MB S350 TD (W140)
Verdikt (5.8/10)

Mitsubishi Colt 1984