Autók » Mitsubishi » Colt (1984-1988)

Colt 1,8 D

Era egy Colt volt

Era története 17 éves koromban indult, mikor unokabátyám leselejtezte(nem véletlenül). Era-729 volt a rendszáma amiről a nevét kapta. A jogsim mellé kaptam a gépet, nagyon örültem neki kezdetben. Diákbarát fogyasztása verhetetlen volt, szinte semmit nem evett(5-6L). Nem állt a helyzet magaslatán, le volt lakva kellőképpen, a kasznia ugy rohadt hogy alulról feldugtam az öklöm az utastérbe(nem vicc) ugyhogy ezzel nem dicsekedtem apámnak nehogy letiltsanak a kocsiról:) Erával nem kellet gyorsulásra járni még nézőnek sem, mert több motorolajat fogyasztott mint dieselt (ezért a tükrök is csak dísznek voltak). Azokról a szép téli hidegindításokrol inkább nem is írok(aksik tömkelege, hidegindító literszámra). Megbízhatóságáról csak külső szemlélőként tudok tanuskodni, előző gazdája 7 évig használta gond nélkül. Mikor a végét járta már sok problémám volt vele, szinte minden nap ujjabb és ujjabb hibákkal kápráztatott el. A műhelyünkben volt a parkolója, mindig aknán állt nem véletlen:) összegezve csak saját tapasztalataimat írtam ide, mondom én már halottként kaptam meg, de így is 80-100zal a világ végéig elmentem volna vele ha nem ment volna mindig tönkre valami rajta. Ettől függetlenül szerettem a kocsit, kiskoromból emlékszem vissza azokra az időkre mikor Horvátországba utatzunk vele. Era volt az első kocsim, szívemben örökké él emléke;)
u.i:
az értékelést saját tapasztalataimból töltöttem ki!!!

- féltengelyek, generátor, műszerfalvilágítás, futóműbe tengernyi alkatrész, ablakemelő szerkezet(mindkét oldalon), kerékagycsapágyak, hengerfejtömítések állandó jelleggel, kaszni szétrohadva, kormánymű, tankszintjelző,féklámpa, stabilizátorok, porlasztó amit ki sem cseréltem már...

annak tanulok ugyhogy volt min gyakorolnom...

Fenntartási költség (5) Évjárat 1984
Előző autója? Következő autója? Audi 80 1.6 TD